Maltepe Üniversitesi | 2020-2021 Bahar Yarıyılı Merkezi Puanla (Ek Madde-1) Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

2020-2021 Bahar Yarıyılı Merkezi Puanla (Ek Madde-1) Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

Merkezi Yerleştirme Puanına göre yatay geçiş başvurusu kabul edilen adaylardan öğretim dili İngilizce olan programlar ile Hukuk Fakültesi-Hukuk %30 İngilizce programına başvurusu kabul edilenler için, 22 Şubat 2021 (Yer: Kültür Merkezi 1. Kat Derslik 112 - Saat: 10:00) İngilizce Yeterlilik Sınavı yapılacaktır. Bu sınavda başarılı olan adaylar doğrudan lisans programlarına başlayacaklardır. Sınavda başarısız olan adaylar ise, bir yarıyıl ya da bir yıl zorunlu İngilizce hazırlık sınıfında öğrenim gördükten sonra lisans programlarına devam edeceklerdir.

Daha önce başka bir üniversitede zorunlu İngilizce hazırlık sınıfında öğrenim gören veya Üniversitemizce kabul edilen yabancı dil sınavlarından gerekli puanları sağlayan adayların İngilizce hazırlık muafiyetleri Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından değerlendirilmiştir. Bu değerlendirme sonucunda hazırlıktan muaf olan adaylar, doğrudan lisans programlarına başlayacaklardır.

Kayıt yaptıran öğrencilerden; Eğitim dili Türkçe olan programların zorunlu Yabancı Dil İngilizce derslerinden muaf olmak isteyenler için 01 Mart 2021 Pazartesi (Yer: Yabancı Diller Yüksekokulu saat 13:30) İngilizce Muafiyet Sınavı yapılacaktır.

 Kayıt hakkı kazanan adayların listesi için tıklayınız.

 

Merkezi Yerleştirme Puanına Göre (Ek Madde-1)

 Yatay Geçiş Takvimi

Başvurular

01-05 Şubat 2021

Başvuruların Değerlendirilmesi

10-17 Şubat 2021

Sonuçların İnternette İlanı

19 Şubat 2021

Kayıt Tarihleri

23-26 Şubat 2021

İngilizce Yeterlilik Sınavı

22 Şubat 2021 (Yer: Kültür Merkezi 1. Kat Derslik 112 - Saat: 10:00)

KESİN KAYIT BELGELERİ

  • Kayıtlı olduğu Yükseköğretim Kurumundan “yatay geçiş yapılmasına engel olmadığına” dair yazı (Kayıtlı olunan üniversiteden yatay geçiş ile ayrılmasına mali açıdan engel bir durum olmadığına dair)
  • Nüfus Cüzdanı ve 1 adet fotokopisi
  • 2 Adet Fotoğraf
  • Kayıtlı olduğu üniversiteye giriş yaptığı sınav türüne göre YKS/ÖSYS/TYT/AYT /DGS Sonuç Belgesi ve Yerleştirme Belgesi
  • Öğrenci Belgesi (Belgenin son 1 ay içerisinde alınmış güncel tarihli ve onaylı olması gerekmektedir.)
  • 2 Adet Transkript (Transkriptin son 1 ay içerisinde alınmış güncel tarihli ve onaylı olması gerekmektedir.) (Hazırlık sınıfından gelenler hariç.)
  • Ders içerikleri (Hazırlık sınıfından gelenler hariç.)
  • Ders içeriklerinin, pandemiden dolayı onaylı olma zorunluluğu yoktur. Ders içerikleri kayıt hakkı kazanılması halinde, kesin kayıt sırasında ilgili Fakülte/Yüksekokula teslim edilecektir. (Tıp Fakültesi'ne başvuracak adaylar ders içeriklerini başvuru esnasında Tıp Fakültesi sekreterliğine teslim etmek zorundadır.)
  • Disiplin Durum Belgesi (öğrenci belgesi veya transkriptte belirtilmiş ise ayrıca belge istenmemektedir.)
  • Ek Madde-1 kapsamında daha önce yatay geçiş yapmadığına dair belge
  • YKS/ÖSYS/TYT/AYT ile yerleşenler için Lise Diploması ve 1 adet fotokopisi
  • DGS ile yerleşmiş öğrenciler için, Lise Diploması ve Ön Lisans Diploması aslı ve 1’er adet fotokopisi
  • İngilizce Hazırlık Durum Belgesi (Eğitim dili İngilizce olan bölümlere başvuran adaylardan; kayıtlı oldukları üniversitede İngilizce Hazırlık öğrenimi görenlerin veya muafiyet için geçerli sınav sonucuna sahip olanların belgelerini eklemeleri gerekmektedir.)  (Belgede kaç puan aldığının, hangi eğitim öğretim yılında hazırlık okuduğunun ve başarılı olup olmadığının yazılması gerekmektedir.)

Belgelerin onaylı (ıslak imzalı veya e-imzalı) olması gerekmektedir.

Onaylı olmayan belge ile kayıt işlemi gerçekleştirilemez.

Kesin kayıtta adayın bizzat bulunması gerekmekte olup; kayda gelemeyen adayların noter onaylı vekili aracılığı ile kayıt işlemi gerçekleştirilecektir.

YATAY GEÇİŞ BURS/İNDİRİM OLANAKLARI

Merkezi yerleştirme puanına göre Üniversitemize yatay geçiş yapma hakkı kazanan öğrencilere;

  • Halen kayıtlı oldukları üniversitelere ÖSYM tarafından %25 veya %50 indirimli olarak yerleştirilenlere; Üniversitemizde aynı bölüme kayıt olma hakkı kazandığı takdirde aynı oranlarda; %75 indirimli veya burslu olarak yerleştirilenlere ise %50 oranında indirim/burs imkânı sağlanacaktır (Adayların burs durumları, halen kayıtlı oldukları üniversiteye indirimli/burslu yerleştiklerini gösteren ÖSYS sonuç belgesi üzerinden kontrol edilecektir.)
     
  • Üniversiteye kayıt yılı itibarıyla, başvuru yapılan programın %25 veya %50 indirimli kontenjanına ilişkin taban puanı sağlayanlara aynı oranda indirim imkânı sağlanacaktır. Başvuru yapılan programa ilgili yılda %25 veya %50 indirimli kontenjan açılmamış ise; bu programın ücretli kontenjanına birinci sırada yerleşen öğrencinin puanından (programın ücretli kontenjanının en büyük puanından) daha yüksek puana sahip olanlara %25 oranında indirim imkânı sağlanacaktır.
Düşüncede Özgür, Eğitimde Çağdaş, Bilimde Evrensel