Maltepe Üniversitesi'nden Kuantum Yılına Büyük Katkı
Birleşmiş Milletler tarafından 2025 yılı, “Kuantum Bilimi ve Teknolojisi Yılı” olarak ilan edilmiştir. Bu önemli temaya dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla, Maltepe Üniversitesi olarak İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile eğitimde iş birliği protokolüne imza attık.
İstanbul İl Millî Eğitim Müdürümüz Doç. Dr. Murat Mücahit YENTÜR’ün katılımıyla gerçekleştirilen protokol töreninde; eğitimde bilim ve teknolojinin rolü, özellikle kuantum alanındaki gelişmelerin genç nesillere aktarılması yönünde ortak çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.
Bu iş birliği ile öğrencilerimize kuantum bilimi ve teknolojisi hakkında farkındalık kazandırmayı, bilimsel düşünceyi teşvik etmeyi ve geleceğin teknolojilerine ilgi duyan bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz.
Saygılarımızla,
REKTÖRLÜK