Maltepe Üniversitesi | Gemi ve Yat Tasarımı Bölümü Öğrencilerimizin Başarısı

Gemi ve Yat Tasarımı Bölümü Öğrencilerimizin Başarısı

Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği’nin (GYHİB) tarafından, Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle, 2012 yılından beri her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ve bu yıl “Yeni nesil koster gemisi” temasının seçildiği “11. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması” sonuçlanmıştır. Farklı üniversite ve tasarım/mühendislik bölümlerinden 25 öğrencinin 9 proje ile katıldığı yarışmada, projeler çevrecilik ve sunum kalitesi, uygulanabilirlik, sektöre katkı, yerli katkı oranı ve inovasyon ölçütlerine göre sektör temsilcileri ve akademisyenlerden oluşan 15 kişilik bir jüri tarafından değerlendirilmiş ve 14 Aralık 2022 Çarşamba akşamı Crown Plaza Hotel’de gerçekleştirilen törende, Gemi ve Yat Tasarımı Bölümü mezunumuz Tunahan Sert ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi Nedir Ymamov’un ortak çalışmaları olan “Vaquita” adlı tasarım birinci olmuştur.

Ayrıca, Türk Loydu Özel Ödülü ise, Gemi ve Yat Tasarımı Bölümü öğrencimiz Tuncer Sönmezoğlu ve İTÜ öğrencileri Derya Çelikel, Mehmet Akif Tarhan ve Erdinç Kara’nın ortak çalışması olan “Aiolos” isimli projeye verilmiştir.

Öğrencilerimizin başarısından dolayı kendilerini ve hocalarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Ödül töreni: https://www.youtube.com/watch?v=RxbRkbtRdEQ

REKTÖRLÜK