Ege Maltepe ve Spolin-ist ekibiyle ile Spolin Doğaçlaması Dersleri | Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar İçin Uygulama ve Araştırma Merkezi (SOYAÇ)
SOKAKTA YAŞAYAN ve ÇALIŞAN ÇOCUKLAR İÇİN UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
Maltepe Üniversitesi / SOYAC

Ege Maltepe ve Spolin-ist ekibiyle ile Spolin Doğaçlaması Dersleri

Doğaçlamanın annesi Viola Spolin'in metoduyla oyun oynayarak kendimizi keşfe çıkıyoruz.

Farkındalık, yaratıcılık, birbirini dinleme, konsantrasyon ve birçok konuda eğlenceli Spolin oyunlarıyla SOYAÇ'ta buluşuyoruz.

Ege Maltepe Kimdir?

2009’dan bu yana hem Türkiye hem de yerleşik olarak yaşadığı Amerika’da eğitimler veren Ege Maltepe, 2006 yılında Bilkent Üniversitesi Oyunculuk Bölümü’nden mezun olduktan sonra Fulbright bursu ile Amerika’ya gitti. New York’ta Viola Spolin’in oğlu, Paul Sills’in kurucularından olduğu New Actors Workshop isimli okulda oyunculuk üzerine yüksek lisans eğitimi sırasında Spolin Doğaçlaması ile tanışan Maltepe mezun olur olmaz bu metodu ülkesine götürmek üzere Spolin-Ist’i kurdu. Sills and Spolin Theater Works kurucusu yönetmen Carol Sills’in asistanlığını yapan Maltepe New York’ta geçirdiği yıllarda kendi eğittiği Spolin-Ist New York Oyuncuları ile gösteriler yönetti, Spolin’in torunu Aretha Sills’in eğitimlerine katıldı. Ege Maltepe aynı zamanda Viola Spolin’in metodunu 200’den fazla egzersizle anlattığı Improvisation For The Theater isimli ders kitabının resmi çevirmeni. Kitap 2019-20 yılında kitapçılarda yerini alacak. Maltepe 2019-20 sezonunda Paul Sills’in Öykü Tiyatrosu formunu Türkiye’ye getirmektedir. Spolin tekniğini kullanarak sahnelenen Öykü Tiyatrosu gösterisi İş Sanat’ta sahnelecektir.

Maltepe hakkında ayrıntılı bilgi için internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz: www.egemaltepe.com

Detaylı Bilgi için siteyi incelemenizi tavsiye ederiz:  spolinist.com