Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

KADROMUZ:

NESLİHAN KIVRAK - Daire Başkanı

 

 

AHMET YILDIZ - Daire Başkan Yardımcısı ve Yazı İşleri Sorumlusu

 

 

FULYA ÇOBAN AKKAYA - Daire Başkan Yardımcısı ve Fakülte / Yüksekokul / Meslek Yüksekokulu Sorumlusu

Hukuk Fakültesi

İletişim Fakültesi

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

Meslek Yüksekokulu

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu

Tıp Fakültesi

 

 

NÜKET KARACA - Kalite Temsilcisi - Fakülte / Yüksekokul / Konservatuvar Sorumlusu 

Güzel Sanatlar Fakültesi

Konservatuvar

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi

Hemşirelik Yüksekokulu

 

BERFİN YILMAZ - Kalite Temsilcisi - Fakülte Sorumlusu

Eğitim Fakültesi

İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

 

 

BÜLENT BULKAN - Ön Büro Sorumlusu

 

NURDAN BALTA - Ön Büro Sorumlusu

 

 

 

Çalışma Saatleri: Hafta içi saat: 08.00 – 18.00 

İletişim: Tel: 0216 626 10 50 / [email protected]

Adres: Maltepe Üniversitesi Marmara Eğitim Köyü 34857 Maltepe/İSTANBUL

 

Öğrenci işleri olarak temel amacımız;

-Eğitim-Öğretim ile ilgili yönetmeliklerin ve yönergelerin geliştirilmesine destek olmak,

-Öğrencilerin hak ve sorumluluklarını şeffaf bir şekilde açıklayarak bunlara kolayca erişmelerini sağlamak,

-Öğrenci ve ders bilgilerini en doğru, güvenli, düzenli ve kapsamlı bir şekilde tutmak; bilgilere erişim sağlamak; çeşitli analizler yaparak öğrenci yararına sunulan olanakların ve geliştirilmesine katkıda bulunmak,

-Öğrenciler ile ilgili konularda üniversite birimleri arasında köprü görevi görmektir.

-Başta öğrenciler olmak üzere, paydaşların gereksinimlerini yenilikçi ve proaktif yaklaşımla karşılayarak hizmet verme hedefi ile çalışırız.

 

İŞ TANIMLARI:

Öğrenci İşleri_Daire Başkanı İş Tanımı

Öğrenci İşleri_Fakülte Sorumlusu İş Tanımı

Öğrenci İşleri_Ön Büro Sorumlusu İş Tanımı

Öğrenci İşleri _Yazı İşleri Sorumlusu İş Tanımı

 

Akademik İşlemler

Akademik Planlama

Eğitim-öğretim yönetmelikleri ve yönergeleri

Akademik takvim

Mezuniyet yükümlülükleri

Üniversite ders kataloğu

Dönem ve ders kayıtları

Ders planları

Derslere ilişkin rapor ve istatistikler

 

Derslere ilişkin rapor ve istatistikler

 

İdari İşlemler

Süreç Geliştirme

İdari süreçlere ilişkin yönergeler

Öğrenci bilgi sisteminin geliştirilmesi

Üniversiteye başvuru ve kabul (ÖSYM/YKS/DGS)

Süreç / ihtiyaç analizleri

Üniversiteye yeni kayıtlar (ÖSYM/YKS/DGS)

İş planları

Öğrenci bilgi ve belgeleri (öğrenci belgesi, transkript … vb.)

Web

Öğrencilere ilişkin rapor ve istatistikler

Yönetmelikler, yönergeler ve prosedürler

 

Fakülte / Yüksekokul / Konservatuvar / Meslek Yüksekokulu Mail Adresleri:

- Eğitim Fakültesi:
[email protected]

- Güzel Sanatlar Fakültesi:
[email protected] 

- Hukuk Fakültesi:
[email protected] 

- İletişim Fakültesi:
[email protected]

- İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi:
[email protected] 

- İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi:
[email protected] 

Konservatuvar:
[email protected]

- Mimarlık Tasarım Fakültesi:
[email protected] 

- Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi:
[email protected] 

- Tıp Fakültesi: 
[email protected] 

- Hemşirelik Yüksekokulu / Sağlık Bilimleri Yüksekokulu: 
[email protected] [email protected] 

- Meslek Yüksekokulu:
[email protected] 


 

GENEL BİLGİLER: 

Aşağıdaki başvurular online alınmaktadır. 

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK için TIKLAYINIZ. Belirtilen koşulları sağlayamayan adayların başvuruları iptal edilecektir.

 

*ÇİFT ANADAL ve YANDAL:

BAŞVURU KOŞULLARI:

Öğrenci ikinci anadal diploma (ÇAP) programına, 

anadal lisans diploma programında en erken üçüncü yarıyılın başında, en geç ise dört yıllık programlarda beşinci yarıyılın başında;

anadal ön lisans diploma programında en erken ikinci yarıyılın başında, en geç ise üçüncü yarıyılın başında başvurabilir.

Çift Anadal programlarına başvuru için 3.00; Yandal programlarına başvuru için 2.50 ortalamaya sahip olmak gerekmektedir. Ayrıca, Çift anadal başvurusunda bulunacak adayların not ortalaması itibarıyla sınıflarındaki başarı sıralamasında ilk yüzde 20’lik dilimde yer almaları gerekmektedir. Ancak; anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20’sinde yer almayan öğrencilerden; çift anadal yapılacak programın ilgili yıldaki taban puanından az olmamak üzere puana sahip olanlar da çift anadal programına başvurabilirler.

 

Öğrenci yandal (YAP) programına,

 anadal lisans programının en erken üçüncü, en geç altıncı yarıyılın başında başvurabilir.

Yandal programına, başvurduğu yarıyıla kadar aldığı lisans programındaki tüm kredili dersleri başarıyla tamamlamış olan öğrenciler başvurabilir. 

Hangi programlar arasında Çift Anadal & Yandal yapılabileceği, başvuru tarihleri ve kontenjanları başvuru dönemlerinde bu sayfadan duyurulmaktadır. Adaylar başvurularını takvimde belirtilen kayıt tarihlerinde online açılan sistem üzerinden yapmakta ve kesin kayıtları da  Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca yapılmaktadır. Başvuruların değerlendirmesi ise, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen ilke ve esaslara doğrultusunda Fakülte/Yüksekokul/Konservatuvar/Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurullarınca yapılmaktadır.

Tamamen veya kısmen yabancı dil ile eğitim yapan yükseköğretim kurumlarına yatay geçiş için ilgili yükseköğretim kurumunun yapacağı yabancı dil yeterlilik sınavından başarılı olmak ya da (Ek ibare:RG-21/12/2019-30985) Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınan ulusal veya uluslararası geçerliliği olan yabancı dil sınavlarından ilgili yükseköğretim kurumunun belirlediği başarı düzeyinde bir puanı başvuru sırasında belgelemek şarttır.

 

Eğitim-öğretim dili Türkçe olan programlardan İngilizce olanlara geçiş yapılabilmesi için, İngilizce Seviye Tespit Sınavında başarılı olunması veya Yabancı Dil Dersleri Öğretimi Yönergesinde belirtilen şartlara sahip olunması gerekmektedir.

 

ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARINA İLİŞKİN YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞINCA belirlenen hükümler için Tıklayınız.

 

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI YÖNERGESİ için Tıklayınız.

 

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı yazısı gereği, Dikey Geçiş ile kayıt olan öğrenciler "Başarı Sırası" aranan programlarda Çift Anadal yapamaz.

 

*KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ:

Bir fakülte, yüksekokul, konservatuvar veya meslek yüksekokulunun kendi bünyesindeki veya aynı üniversite içinde yer alan diğer fakülte, yüksekokul, konservatuvar veya meslek yüksekokulunun bünyesindeki eşdeğer düzeyde (lisanstan lisansa - önlisanstan önlisansa) diploma programlarına ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenen kontenjanlar dahilinde yatay geçiş yapılabilir. 

Hangi dönemlerde ve hangi diploma programları için kurum içi yatay geçiş kontenjanı belirleneceği, her bir diploma programı için ikinci yarıyıldan başlamak ve beşinci yarıyıl dahil olmak üzere, kontenjan ilan edilen her yıl için ÖSYM Kılavuzunda öngörülen öğrenci kontenjanının yıllık yüzde on beşini geçmeyecek biçimde dönemlere bölünerek ilgili yönetim kurulları tarafından karara bağlanır.

Üniversite bünyesindeki aynı düzeyde (Mülga ibare:RG-12/4/2019-30743)(…) öğrenci kabul eden diploma programları arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için, öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması şartı aranır.

Yetenek sınavı ile öğrenci alan diploma programlarına kurum içi yatay geçişlerde diğer şartların yanı sıra, yetenek sınavında da başarılı olma şartı aranır.

BAŞVURU KOŞULLARI:

  • Adayların başvuru yapabilmeleri için Üniversitede en az bir yarıyıl öğrenim görmüş olmaları gerekmektedir. Başvuru için ikinci yarıyıldan başlamak ve beşinci yarıyıl dahil olmak üzere kontenjan dahilinde başvuru yapılır.
  • Önlisans programlarında son yarıyıla; lisans programlarında ise son iki yarıyıla kurum içi yatay geçiş yapılamamaktadır.
  • Uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden 80 veya üzeri olması veya kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programının o yılki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekmektedir.
  • Aynı veya farklı merkezi yerleştirme puan türünde öğrenci kabul eden programlar arasında kurum içi yatay geçiş yapılabilmesi için, genel not ortalamasının en az 2,00 olması gerekmektedir. Ancak kurum içi yatay geçiş kontenjanının dolmaması halinde; genel not ortalaması 2,00’ın altında olan adayların da başvuruları kabul edilmekte ve bu başvurular ilgili Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurullarınca karara bağlanmaktadır.
  • Üniversite bünyesindeki aynı veya farklı merkezi yerleştirme puan türünde öğrenci kabul eden diploma programları arasında kurum içi yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için, öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması şartı aranır.
  • Yetenek sınavı ile öğrenci alan diploma programlarına kurum içi yatay geçişlerde diğer şartların yanı sıra, yetenek sınavında da başarılı olunması şartı aranmaktadır.
  • Eğitim-öğretim dili Türkçe olan programlardan İngilizce olanlara geçiş yapılabilmesi için, İngilizce Seviye Tespit Sınavında başarılı olunması veya Yabancı Dil Dersleri Öğretimi Yönergesinde belirtilen şartlara sahip olunması gerekmektedir.
  • Kısmi veya tam burslu öğrenim gören öğrenciler kurum içi yatay geçiş yaptıklarında burslarından feragat etmiş sayılmaktadır. Ancak; kurum içi yatay geçiş yapma hakkı kazanan öğrencilerimizden; Üniversitemize kayıt yılı itibarıyla, başvuru yapılan programın %25 veya %50 burslu kontenjanına ilişkin taban puanı sağlayanlara aynı oranda indirim/burs imkanı sağlanır. Başvuru yapılan programa ilgili yılda %25 veya %50 burslu kontenjan açılmamış ise, bu programın ücretli kontenjanına birinci sırada yerleşen öğrencinin puanından (programın ücretli kontenjanının en büyük puanından) daha yüksek puana sahip olanlara %25 oranında indirim/burs imkanı sağlanır.
  • Kurum içi yatay geçiş yapan öğrenciler eski bölümlerine geri dönememektedir.
  • Kurum içi yatay geçiş yapan öğrencinin daha önceki bölümde geçirdiği süreler öğrenim süresine dâhil edilmektedir. Bir öğrencinin iki bölümdeki toplam öğrenim süresi yedi yıldan fazla olamamaktadır. Bu süre Meslek Yüksekokulu için dört yılı geçememektedir.
  • Kurum içi yatay geçiş yapan öğrencinin geçiş yaptığı bölümde alacağı dersler, Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulunca belirlenir.

 

 

*KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ ( GENEL NOT ORTALAMASINA GÖRE - GANO )

BAŞVURU KOŞULLARI:

Kurumlar Arası Yatay Geçiş yapılabilmesi için adayların, YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK'te belirtilen şartları sağlamaları gerekmektedir. Belirtilen şartları sağlamayan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır. Yönetmeliğin Kurumlar arası yatay geçiş başlığı altındaki;

MADDE 11 – (1) Kurumlar arası yatay geçiş yükseköğretim kurumlarının aynı düzeydeki eşdeğer diploma programları arasında ve Yükseköğretim Kurulu tarafından yayınlanan kontenjanlar çerçevesinde yapılır. YÖK’ün 11.03.2020 tarihli bölüm/programların eşdeğerliliğini görmek için;  TIKLAYINIZ.

  • Kayıt dondurma ve/veya kayıt yenilememe yatay geçiş başvurusu için engel teşkil etmemektedir. 

 

 

*MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ ( EK MADDE-1 ):

YÖK’ün GÜZ VE BAHAR DÖNEMİ EK MADDE 1 UYGULAMA İLKELERİ için TIKLAYINIZ. Belirtilen koşulları sağlayamayan adayların başvuruları iptal edilecektir.

BAŞVURU KOŞULLARI:

- Başvuru için adayın üniversite giriş yılı itibarıyla, başvuru yaptığı programın en küçük taban puanını sağlaması gerekmektedir. 

- Kayıt dondurma ve/veya kayıt yenilememe yatay geçiş başvurusu için engel teşkil etmemektedir.

- Güz ve Bahar yarıyıllarında; her bir diploma programı için, kendi üniversitenize kayıt olduğunuz ilgili yılın Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzlarında (ÖSYS/YKS) öngörülen toplam öğrenci kontenjanının %30'u kadar kontenjan ayrılacaktır. 

 

DERS MUAFİYET / TRANSFER İŞLEMLERİ:

Öğrencilerin transfer etmek istedikleri dersleri; ders muafiyet dilekçelerinde (FR-368 Lisans-Önlisans Ders Muafiyet Dilekçesi) açıkça belirtmeleri ve daha önce öğrenim gördükleri yükseköğretim kurumundan alınacak ders içeriklerini ve transkripti (Transkript; mühürlü, kaşeli ve ıslak veya e-imzalı olmalıdır.) dilekçelerine eklemeleri ve kaydın son günü ilgili Fakülte/Yüksekokul Sekreterliğine teslim etmeleri zorunludur.

Bu tarihten sonraki muafiyet başvuruları ve belirtilen özellikleri taşımayan belgeler işleme alınmaz.

 

YATAY GEÇİŞ BURS / İNDİRİM OLANAKLARI:

Üniversitemize yatay geçiş yapma hakkı kazanan öğrencilere;

Halen kayıtlı oldukları üniversitelere ÖSYM tarafından %25 veya %50 indirimli olarak yerleştirilenlere; Üniversitemizde aynı bölüme kayıt olma hakkı kazandığı takdirde aynı oranlarda; %75 indirimli veya tam burslu olarak yerleştirilenlere ise, %50 oranında indirim imkânı sağlanacaktır. (Adayların burs durumları, halen kayıtlı oldukları üniversiteye indirimli veya burslu yerleştiklerini gösteren ÖSYS Sonuç Belgesi üzerinden kontrol edilecektir)

Üniversiteye kayıt yılı itibarıyla, başvuru yapılan programın %25 veya %50 indirimli kontenjanına ilişkin taban puanı sağlayanlara, aynı oranda indirim imkânı sağlanacaktır. Başvuru yapılan programa ilgili yılda %25 veya %50 indirimli kontenjan açılmamış ise, bu programın ücretli kontenjanına birinci sırada yerleşen öğrencinin puanından (programın ücretli kontenjanının en büyük puanından) daha yüksek puana sahip olanlara %25 oranında indirim imkânı sağlanacaktır.

Tam burs ve %75 burs imkanları yatay geçişlerde sağlanmamaktadır.

 

YÖK_MEVZUAT:

Yükseköğretim Kanunu (2547)

Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, ÇiftAnadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik 

Yükseköğretim Kurulundan “azami süre” kararı

- 6111 Sayılı Kanunun Uygulama Esasları-YÖK

 

ÖİDB İş Akış Şeması:/Content/Media/CkEditor/06072024042042987-ÖİDB İş Akış Şeması.pdf

Düşüncede Özgür, Eğitimde Çağdaş, Bilimde Evrensel