Konservatuvar Bölümü
Maltepe Üniversitesi Konservatuvar Ayrıcalıkları Nelerdir?

Neden Maltepe Üniversitesi Konservatuvar ?

Sanat ve kültür ilişkisi toplumların gelişimlerinde ve iyi yaşam koşullarına sahip olmalarında en önemli etkendir. Maltepe Üniversitesi de bu bilinçten hareketle 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında Konservatuvarımızı kurmuştur. 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı itibarıyla, iki yeni anasanat dalını daha oluşturan Konservatuvarımızda şu anda Müzik Bölümünde  Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı,  Piyano Anasanat Dalı, Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalıyla, Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı eğitim vermektedir.  Konservatuvarımız, yüksek nitelikli bir eğitim ve öğretimin yanısıra, sizleri yurtiçinden ve yurtdışından davetli sanatçılar, hocalarımız, öğrencilerimiz ve Oda Orkestramızla zengin, çok sesli bir müzik ortamına davet etmektedir. 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında ise Türk Müziği bölümümüz faaliyete geçmiş ve Türk Halk Müziği Anasanat Dalı'na öğrenci kabulü yapmıştır. Kısa bir süre sonra Türk Sanat Müziği Anasanat Dalı'nı da bünyesine katacak olan bölümümüz ile Türk Müziği alanında da iddiasını güçlendirmektedir.

Üniversitemizin ayrıcalıklı kampüsündeki konser salonları geçtiğimiz yıllarda heyecan verici birçok konsere, "6. Uluslararası İstanbul Gitar Festivali"ne, "Türk Bestecileri Dizisi"ne (Ekrem Zeki Ün), "Chopin’in Doğum Günü"  "Chopin Uluslararası Müzik Akademisi"/TOVAK işbirliğiyle "Chopin Piyano Yarışması" ve "Chopin Oda Müziği Yarışmaları" gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapmıştır.

Ayrıca  Üniversitemiz Konservatuvarı için çok zengin bir altyapı oluşturan Yarı Zamanlı eğitimimiz de Piyano, Gitar, Yaylı Çalgılar, Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar alanlarında en yetkin hocalarımız tarafından verilmeye devam edecektir.

Konservatuvar yönetimi olarak bu yeni eğitim-öğretim yılında  öğrencilerimize ve akademisyenlerimize başarı dileklerimle...

Prof. Çiğdem İYİCİL
Konservatuvar Müdürü

Düşüncede Özgür, Eğitimde Çağdaş, Bilimde Evrensel