Konservatuvar Bölümü

Müdürün Mesajı

 

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında 1 bölüm ve 2 anasanat dalı ile eğitime başlayan Konservatuvarımız, geçtiğimiz 6 yıl içerisinde büyüyerek, 2 bölüm ve 5 anasanat dalı ile eğitimine devam etmektedir. Bu anasanat dallarını açarken yüksek kalitede bir Eğitim-Öğretimin yanı sıra, çok sayıda masterclass, Erasmus bağlantıları ve yarışmalar ile öğrencilerimizin gelişimine uluslararası seviyede katkıda bulunmayı amaç edindik. Lisans eğitiminin hem profesyonel anlamda hem de sanatsal açıdan mükemmeliyetini sağlamak ve müzik dünyasındaki çağdaş gelişime açık olmak amacıyla müzik bölümünün tüm anasanat dallarında yüksek lisans ve sanatta yeterlik programlarını da açmış bulunmaktayız. Konservatuvarımız Avrupa Müzik Okulları ve Konservatuvarları Kuruluşu’na (Association Europeenne des Conservatories et Musikhochschulen) 3. yılında programları akredite olarak aktif üye kabul edilmiştir.

Üniversitemizin ayrıcalıklı kampüsündeki konser salonlarında 6. Uluslararası Gitar Festivali, Türk Bestecileri Serisi, Chopin Uluslararası Müzik Akademisi/TOVAK işbirliği ile gerçekleştirilmiş olan 1. Uluslararası (Gençler ve Çocuklar için) Chopin Piyano Yarışması, 2019 yılında Uluslararası Sanad Kongresi gibi pek çok etkinliğin yanı sıra 6. ICMAF Uluslararası Bodrum Klasik Müzik Akademisi ve Festivali de Marma Hotel Bodrum ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir.

Bunlarla birlikte bir toplum hizmeti olarak gördüğümüz ve müzik okur-yazarlığı konusunda büyük katkısı olduğuna inandığımız yarı zamanlı sertifika programımızda müzik bölümümüzün tüm anasanat dallarında ve üçer yıllık periyotlar halinde 9 yıl süren eğitimimiz devam etmektedir. Bu program ayrıca niteliği itibarı ile de lisans eğitimine hazırlayıcı içeriktedir.

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı bütün bu faaliyetlerin ışığında daha geniş olanakları öğrencilerimize sağlamak yolunda büyük bir heyecan ile başlamıştır.

Bu yeni dönemin başta öğrencilerimiz ve hocalarımız olmak üzere tüm müzik camiamıza başarılar getirmesi dileğiyle…

 

Prof. Çiğdem İYİCİL

Konservatuvar Müdürü

 

Kuruluş ve Tanıtım:

 

Maltepe Üniversitesi Konservatuvarı 2018-2019 Güz Yarıyılında açılmıştır.

 

Müzik Bölümü

Bestecilik ve Orkestra Şefliği ASD

Piyano, Arp ve Gitar ASD

Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar ASD

Yaylı Çalgılar ASD

 

Türk Müziği Bölümü

Türk Halk Müziği ASD (Çalgı Eğitimi Pr. – Ses Eğitimi Pr.)

 

Konservatuvarımız, 2 bölüm ve 5 anasanat dalı ile eğitim-öğretime devam etmektedir. Müzik bölümü klâsik müzik eğitiminden oluşmaktadır. Lisans programını takiben yüksek lisans ve sanatta yeterlik programları müzik bölümünün tüm anasanat dallarında açılmıştır.

Bu programların yanı sıra Çocuk Konservatuvarı ve Yarı Zamanlı Sertifika Programı bulunmaktadır. Yarı Zamanlı Sertifika Programı ilköğretim 3. sınıfta başlamakta olup, üçer senelik periyotlar halinde toplam 9 yıldan oluşmaktadır.

Çocuk Konservatuvarı anasınıfı ve ilköğretim 1. ve 2. sınıfları kapsamakta olup, orff çalgıları eğitim sisteminde ders vermektedir.

Amaç:

Atatürk’ün çağdaş toplum tarifindeki “sanat” ın öneminden yola çıkarak, Üniversitemizin en değerli kurumlarından biri olan Konservatuvarımız, uluslararası platformlarda ülkemizi temsil edecek müzisyenleri yetiştirmek için çok yoğun bir hazırlık yapmıştır. Başarının, tecrübeli ve yüksek düzeyde sahne deneyimi olan hocaların yetiştirdiği öğrencilerden geçtiği bilinci ile, eğitim kadromuz yurtiçi ve yurtdışından gelen en değerli hocalar ile donanmıştır.    

Vizyon:

Programlarımıza kattığımız anasanat dallarına ek olarak; Müzikoloji-Etnomüzikoloji bölümlerini hayata geçirmek öncelikli hedefimizdir.

 

Prof. Çiğdem İYİCİL

Düşüncede Özgür, Eğitimde Çağdaş, Bilimde Evrensel