Digital Arts-Refugee Engagement (DA-RE) (Haziran 2020-Devam Ediyor) | Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar İçin Uygulama ve Araştırma Merkezi (SOYAÇ)
SOKAKTA YAŞAYAN ve ÇALIŞAN ÇOCUKLAR İÇİN UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
Maltepe Üniversitesi / SOYAC

Digital Arts-Refugee Engagement (DA-RE) (Haziran 2020-Devam Ediyor)

Digital Arts-Refugee Engagement
(DA-RE)

Digital Arts for Refugee Engagement (DA-RE) projesi, Bournemouth Üniversitesinin (Britanya) koordinatörlüğünde Türkiye’den SOYAÇ ve Bangladeş’ten Chittagong Üniversitesinin yürütücülüğünde gerçekleştirilmiştir. Türkiye'deki çalışmaların koordinatörlüğünü Doç. Dr. Özden Bademci’nin  yaptığı projede merkezi Gaziantep’te bulunan   Gate of Sun film şirketi işbirliğiyle Suriyeli gençlerle, Bangladeş’te ise Ukhiab’da bulunan Kutupalang ve Balukhali Rohingya göçmen kampında yaşayan gençlerle çalışılmıştır.

Çevrimiçi Dijital Sanatlar Sergisi

Mülteci gençlere psikososyal desteğin yanı sıra dijital sanatların üretiminde kullanılan araçlarla   “podcast, animasyon, kısa film, blog” vb. gibi iletişim içeriklerini üretmeleri için teknik destek verilmiştir. Gençler bu kategorilerde birer çalışma ortaya koyarak, Bournemouth Üniversitesinin ev sahipliğinde yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin katılımıyla dijital sanatlar sergisinde çalışmalarını sergileyerek, yaptıkları çalışmalara ilişkin deneyimlerini aktarmışlardır.

*Mülteci Gençlerin Türkiye'de gerçekleştirdikleri projelerin tamamına erişmek için tıklayınız.

*Mülteci Gençlerin Bangladeş'te gerçekleştirdikleri projelerin tamamına erişmek için tıklayınız.