Birleşmiş Milletler Sertifikalı Yargısal Davranış ve Etik Kursu
ETKİNLİK DUYURUSU
(Birleşmiş Milletler Sertifikalı Yargısal Davranış ve Etik Kursu)
Özet Bilgi:
Birleşmiş Milletler (Uyuşturucu ve Suç Ofisi) BM üyesi tüm devletlerin oybirliğiyle kabul ettiği Bangalor Yargı Etiği İlkeleri ile Birleşmiş Milletler Yolsuzlukla Mücadele Sözleşmesinin (yargıda yolsuzluğun önlenmesine ilişkin) 11. maddesinin etkin şekilde uygulanması amacıyla dünyanın farklı hukuk geleneklerinden gelen uzmanlarla Yargı Etiği Eğitimi materyalleri geliştirmiştir.
Bu eğitim materyallerinin hedefi, farklı yargı sistemlerine kolaylıkla uyarlanabilir olması, ayrıca hukukçuların (ve özellikle hakimlerin) iş ve özel yaşamlarında uygulayacağı Bangalor İlkeleri ve bu ilkeler ile ilgili konularda hukukçulara derin bir anlayış kazandırmaktır.
“Birleşmiş Milletler Yargısal Davranış ve Etik Kendi Kendine Öğrenme Kursu (UN Judicial Conduct and Ethics Self Directed Sertifika Programı)”, BM tarafından online ve İngilizce (ayrıca BM’de geçerli diğer 5 dilde) gerçekleşecek şekilde planlanmıştır. Ancak, tüm eğitim materyalleri Türkçe’ye çevrilmiş olduğundan Kurs Türkçe olarak verilecektir.
Programı başarıyla tamamlayanlar, proje bitiminde Birleşmiş Milletler’in web sitesinde online sınava katılarak (başarılı olmaları halinde) sertifikalarını alabilecektir. Sınav soruları İngilizce olup, sınav sırasında öğrencilerimize çeviri desteği sağlanacaktır.
Kurs ile ilgili bilgilere https://www.unodc.org/ji/en/selfdirected.html adresinden ulaşabilirsiniz.
BAŞVURU İÇİN E-Mail: [email protected]
ÖNEMLİ NOTLAR:
Süre: Sınav dahil olmak üzere 5 saat (her hafta 1 saat olmak üzere 5x1=5 saat)
Katılımcılar: Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencileri
Sertifika: Eğitim sonunda, uzaktan (online) yapılacak olan test usulü (yazılı) sınavda başarılı olanlar BM tarafından hazırlanan (isimlerinin yazılı olduğu) elektronik sertifika alacaklardır. Eğitimden sonra birden fazla kez (sertifika alana kadar) sınava girilebilir.
Dil Yeterliliği: Eğitim materyalleri Türkçe’ye çevrilmiş olduğundan dil yeterliliği aranmamaktadır. Ancak, sınav İngilizce olarak yapılacak olup, sınav sırasında çeviri desteği sağlanacaktır. Bu nedenle, yabancı dil bilgisinin olması avantajlı olabilir ise de zorunlu bir koşul olarak değerlendirilmemektedir.
Etkinlik Takvimi:
7 Kasım 2024 Perşembe gününden başlamak üzere, her hafta Perşembe günü saat:14.00-15.00 saatleri arasında Hukuk Fakültesi Amfi II'de yapılacaktır.
Öğrencilerimizin katılımını bekleriz.
Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Saldırım
Medeni Usul ve İcra İflâs Hukuku Anabilim Dalı Başkanı