NEDEN GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
Bu bölümün misyonu öğrencileri yiyecek içecek sektöründe başarılı, uluslararası alanda rekabet edebilecek bilgi ve becerilere sahip bir yönetici, ulusal ve uluslararası mutfak kültürü konusunda uzman şef yada akademisyen olarak yetiştirmektir.
Öğrencilere eğitimleri süresince ulusal yada uluslararası ortamda daha fazla iş bulabilme imkanı yaratabilmek amacıyla bölümümüz derslerini yiyecek sektörünün ihtiyaçlarını araştırarak, sektör kuruluşlarını inceleyerek ve iş birliği yaparak güncellemektedir.
Türk ve dünya mutfaklarını kişilere tanıtmak ve sevdirmek amacıyla kurulmuş olan bu bölümün diğer misyonu, öğrencilerin sektörün temel niteliklerini taşıyan mezunlar olarak yetişmelerini sağlamaktadır. Kazandırılmak istenen temel nitelikler: Türk ve dünya mutfaklarına ait teknikleri bilmek ve uygulamak, bu mutfakların araştırılmasına-korunmasına katkı sağlamak, güvenli-kaliteli gıda konularını irdelemektir.
Bu bölüm, öğrencilerin dünya vatandaşı olmanın özelliklerine ve sorumlululuklarına sahip şekilde yetişmelerini sağlamak, yanısıra onlara üniversite eğitimleri süresince teorik ve uygulamalı olarak ihtiyaç duyulan bilgi ve becerileri kazandırmak amacıyla aşağıdaki başlıklar çerçevesinde vizyon edinmiştir;
- Bilimin ışığında, kaliteli ve kalıcı bir eğitim anlayışı ile gıda teknolojisi-mevzuatı-hijyeni-riskleri-saklama koşulları gibi derslerin verilmesi,
- Türk mutfak kültürüne, yöresel yemek tariflerinin tarihe katkı sağlanacak şekilde uygulamaların yapılması, yemek sanatının inceliklerinin öğretilmesi,
- İş hayatında ihtiyaç duyacakları iletişim ve yönetim becerilerinin kazandırılması,
- İşletme, turizm, yöneticilik (mutfak, restoran, kafe-bar, yiyecek-içecek yönetimi vb.), pazarlama ile ilgili derslerin verilerek öğrencilerin mesleki bilgilerinin geliştirilmesi,
- Gerekli yetkinliklerin kazandırılması; dünya kaynaklarını düşünen, atıkların azaltılmasında rol alan, biyoçeşitliliği destekleyen, küresel düşünen ve yerel tüketen, canlılara ve doğaya saygısı olan, sosyal sorumlulukları yerine getiren ve etik değerlere sahip çıkan öğrencilerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.