GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN CUMHURİYET BAYRAMI ÖZEL ETKİNLİĞİ
Güzel Sanatlar Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimiz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için özel olarak hazırladıkları "Cumhuriyet Çöreği" adlı reçetelerini uygulamak üzere mutfağa girdiler. Bu anlamlı ve özel çörek, ülkemizin 7 bölgesini temsil eden coğrafi işaretli ürünleri içermektedir. İçerisinde Ege'nin sultani kuru üzümü, Nevşehir’in kabak çekirdeği, Malatya'nın kayısısı, Gaziantep'in fıstığı, Datça’nın bademi, Ayvalık’ın zeytinyağı, Giresun’un fındığı, Afyon’un mavi haşhaşı, Niksar’ın cevizi ve Aydın’ın kuru inciri yer almaktadır.
Cumhuriyetimizin 101. yılını büyük bir coşkuyla, bu lezzetlerle paylaşalım çağrısında bulunan öğrencilerimiz, kampüsümüzde Cumhuriyet Çöreği dağıtımını gerçekleştirdiler. Emeği geçen tüm öğrencilerimize ve bölüm hocalarımıza teşekkür ederiz.