Eğitim Fakültesi

Program Anasayfası

Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü 2016-2017 akademik yılında kurulmuştur.

Bölümümüzün amacı, üniversitemizin misyonu doğrultusunda, özel gereksinimli bireyler ve eğitimleri alanında evrensel düzeyde bilgiler üretmek, yaymak ve kullanmaktır.

Özel Eğitim Öğretmenliği Programının amacı, özel eğitim gerektiren bireylere bireysel ya da grup eğitimi verebilecek, özel eğitim ve ilgili hizmetlerin planlanması, yürütülmesi ve izlenmesinde görev alabilecek öğretmenler yetiştirmektir.

Programı bitiren öğretmen adayları başta Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yer alan; özel eğitim uygulama okullarında, özel eğitim mesleki eğitim merkezlerinde, özel eğitim sınıfları (ilkokul-ortaokul-lise), özel eğitim okulları destek eğitim sınıflarında, rehberlik ve araştırma merkezlerinde; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarında; özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri gibi Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel kurum ve kuruluşlarda çalışabilmektedirler. Ayrıca, koşulları karşılamaları durumunda Bilim ve Sanat Merkezlerinde açık bulunan sınıf öğretmenliği kadrolarına da müracaat edebilirler.

Türkiye İstatistik Kurumu Yüksek Öğretim İstihdam Göstergeleri verilerine göre Lisans düzeyinde en yüksek kayıtlı istihdam oranına sahip olan bölüm %96,2 ile özel Eğitim Öğretmenliği bölümüdür. Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü olarak amacımız, özel gereksinimleri olan çocuklar ve ailelerinin destek gereksinimlerini karşılayacak nitelikli özel eğitim öğretmenleri yetiştirmektir.  Bu hedefe ulaşabilmemizde üniversitemizin ve Fakültemizin yönetim ve eğitim kadrosuyla birlikte bölümümüzde 3 Profesör, 3  Doktor Öğretim Üyesi, 2 Araştırma Görevlisi kadrolu olarak görev yapmaktadır. Bunun yanısıra bölümümüz alanında uzman pek çok bilim insanı ve deneyimli öğretmenlerden kuramsal ve uygulamalı dersleri yürütmek üzere destek almaktadır. Bu çerçevede özel eğitim alanında geniş ve etkin kadroya sahip olan bölümümüz aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği halinde araştırma ve uygulamalarını sürdürmektedir.

 

İletişim:

e-posta: [email protected]

Düşüncede Özgür, Eğitimde Çağdaş, Bilimde Evrensel