Öğrenme ve Öğretme Uygulama ve Araştırma Merkezi

Yönetim Kurulu

Paylaş

Prof. Dr. Hasret Nuhoğlu Maltepe Üniversitesi Öğrenme ve Öğretme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği mezunu olan Nuhoğlu, aynı bölüm ve üniversitede yüksek lisansını ve doktorasını tamamlamıştır. Nuhoğlu’nun doktora tezi, Türkiye’de Sistem Dinamiği Yaklaşımının eğitim alanında uygulanmasına yönelik ilk doktora tezi niteliği taşımaktadır. 2002 yılında başladığı akademik çalışmalarına, halen Maltepe Üniversitesi Matematik ve Fen Bilimleri Bölümünde öğretim üyesi olarak devam etmektedir. Eğitimde Sistem Düşüncesi & Sistem Dinamiği Yaklaşımı, Fen Öğretiminde Öğrenme & Öğretme Yöntemleri, Alternatif Okul Öncesi Eğitim Programları, Okul Öncesi ve Özel yetenekli öğrencilere yönelik disiplinlerarası fen, doğa ve teknoloji öğretimi ile ilgili ulusal ve
uluslararası yayınları olmakla birlikte bu alanda bazı projelerde aktif olarak görev almaktadır. Maltepe Çocuk Üniversitesi kurucu üyesi olup, “Doğada STEM” atölyeleri yürütmektedir. Özel yetenekli çocukların eğitimine yönelik disiplinlerarası fen öğretim programları tasarlamaktadır. Eğitimde Sistem Düşüncesi Derneği (SD) üyesidir. Doğanın en iyi öğretmen olduğuna inanan Nuhoğlu doğada her yaştan çocuk ve yetişkinlerle buluşarak öğrenme yolculuğuna devam etmektedir. Evli ve Özgür & Yağmur isminde iki çocuğu vardır. Kamp kurmayı, keşif yapmayı, bildiklerini-yeni öğrendiklerini paylaşmayı çok sever, işbirliğine çok önem verir.  Akademik özgeçmiş için tıklayınız

Prof. Dr. Betül ÇOTUKSÖKEN Maltepe Üniversitesi Öğrenme ve Öğretme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖÖUAM) Yönetim Kurulu Üyesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Felsefe)

Asıl uzmanlık alanı Ortaçağ felsefesi olan Prof. Dr. Betül Çotuksöken (26.08.1950, İstanbul), uzun yıllar İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünde çalıştı. 2000 yılından beri Maltepe Üniversitesi insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi kadrosundadır. Burada 2004 yılında Felsefe Bölümünü kurdu ve Ağustos 2010’a kadar başkanlığını üstlendi. Aynı Üniversitede Dekan Yardımcılığı, Rektör Yardımcılığı,  Dekanlık, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, Erasmus Kurum Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. Halen İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu üyesi ve Felsefe Bölümü öğretim üyesi olarak Maltepe Üniversitesinde çalışan Prof. Dr. Betül Çotuksöken,  Türkiye Felsefe Kurumu Başkan Yardımcısı, Uluslararası Felsefe Enstitüsünün (IIP) üyesidir. Uluslararası Felsefe Kuruluşları Federasyonunda (FISP) Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Ayrıca Maltepe İlçe İnsan Hakları Kurulu üyesidir. Son yirmi  yıldan beri felsefenin bir söylem olarak kuruluşu üzerinde durmakta ve bu bakımdan, Ortaçağda öne çıkan “tümeller tartışması” kökenli insan, varlık, zihin, dil, bilgi felsefesi bağlamında etik ve insan hakları konusunda araştırmalar yapmakta; “özne” ile “söylem” kavramları arasındaki ilişkiyi incelemektedir. Özgün anlayışının dayanak noktası, “özcü” (essensiyalist) tutuma karşıt nitelikli, “adcı” (nominalist) varlık anlayışı olarak özetlenebilir. Antropontoloji (insan-varlıkbilgisi) kavramını yaratmıştır ve bu bağlamda, özellikle eğitim ve etik konularında çalışmalarını sürdürmektedir. Akademik özgeçmiş için tıklayınız.

 

Doç. Dr. Emine GÜMÜŞ (Maltepe Üniversitesi Öğrenme ve Öğretme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖÖUAM) Yönetim Kurulu Üyesi, Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri)


Gazi Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği lisans programından lisans, Gazi Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi Anabilim Dalında 2007 yüksek lisans, yine Michigan Eyalet Üniversitesi (ABD) Eğitim Yönetimi, K-12 alanında yüksek lisans derecelerini almıştır. Doktorasını ise Atatürk Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır. 2013 yılında Yardımcı Doçent, 2019 yılında Doçent unvanını aldı. Akademik yaşamını Gazi Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde sürdürdü. Amerika Birleşik Devletleri Georgia Üniversitesi ve Danimarka Aarhus Üniversitesi’nde doktora sonrası araştırmacı olarak görev yaptı. Halen Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Doç. Dr. unvanıyla öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Yöneticilerin hizmet öncesi ve hizmet içinde yetiştirilmesi, yönetici ve öğretmenlerin mesleki gelişimleri, liderlik, mentorluk ve çok kültürlü eğitim ile ilgili ulusal ve uluslararası yayınları mevcuttur.  Gümüş, evli ve bir çocuk annesidir.  Akademik özgeçmiş için tıklayınız.

Dr. Öğr. Üyesi Sevim AŞİROĞLU (Maltepe Üniversitesi Öğrenme ve Öğretme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖÖUAM) Yönetim Kurulu Üyesi, Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri)

Dr. Öğrt. Üyesi Sevim Aşiroğlu, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği (2003), Gaziantep Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretimi yüksek lisans (2007), İnönü Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretimi doktora (2014) programlarından mezun olmuştur. Eğitim bilimleri alanında ulusal ve uluslararası düzeyde araştırmaları yayınlanmıştır. Öğretmenlere yönelik hizmetiçi eğitimler vermiş, topluma hizmet uygulamalarında görev almıştır. 2003-2015 tarihlerinde çeşitli eğitim kurumlarında öğretmen, eğitimde program geliştirme uzmanı ve eğitim yöneticisi olarak çalışmıştır. 2016’dan itibaren Maltepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Akademik özgeçmiş için tıklayınız.


Öğr. Gör. Diğdem ENEREM (Maltepe Üniversitesi Öğrenme ve Öğretme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖÖUAM) Yönetim Kurulu Üyesi, Meslek Yüksekokulu, Çocuk Gelişimi Programı)

Okul Öncesi Öğretmenliği lisans, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık çift Anadal-lisans ve Gelişim Psikolojisi yüksek lisans derecelerine sahiptir. Maltepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümünde öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar Uygulama Araştırma Merkezinde “bağlanma ilişkisinin tesisi yoluyla akran temelli terapötik yaklaşım” modeli ile çocuklar, öğretmenler ve ailelerle çalışmaktadır. Çocuklar ve ailelerle atölye çalışmalarını sürdürmektedir.  İlgi alanları arasında bilişsel gelişim, çocukluk çağı travmaları, oyun becerileri, aile eğitimi, konuları bulunmaktadır. Kamp yapmayı, balık tutmayı, öğrenmeyi, paylaşmayı, oyun oynamayı, keşfetmeyi ve işbirliğini çok sever. Akademik özgeçmiş için tıklayınız.

 

Dr. Gökçe Güvercin-Seçkin (Maltepe Üniversitesi Öğrenme ve Öğretme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖÖUAM) Yönetim Kurulu Üyesi, Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri)

Dr. Gökçe Güvercin-Seçkin, doktora derecesini Eğitim Bilimleri alanında Boğaziçi Üniversitesi‘nden almıştır. Lisans ve yüksek lisans derecelerini de Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Maltepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Öğretmen mesleki gelişimi, öğrenen özerkliği, öz-belirlenimli öğrenme, öz-yönetimli öğrenme, dönüştürücü öğrenme, biyografik araştırma, belgesel yöntem ve nitel araştırma üzerine ulusal ve uluslararası düzeyde yayınları bulunmaktadır. Uluslararası akredite olmuş, “Triple P- Olumlu Anne Babalık” beceri eğitimi programının lisanslı uygulayıcısıdır. Yeni yerler keşfetmeyi, görmeyi çok sevmekte, “yaşam içinde yaşam için öğrenme” felsefesi ile öğrenmeye devam etmektedir. Evli ve bir çocuk annesidir.