Öğrenme ve Öğretme Uygulama ve Araştırma Merkezi | 9- MENTIMETER Uygulaması Eğitim Videosu
Öğrenme ve Öğretme Uygulama ve Araştırma Merkezi

9- MENTIMETER Uygulaması Eğitim Videosu

Canlı derslerde öğrencilerin dikkatini aktif tutmak en zorlanılan konulardan biridir. Canlı derslerde sadece sunum yapıldığında öğrenci pasif dinleyici konumunda oluyor ve öğrenme sürecine aktif katılım sağlayamıyor. Oysa öğrencileri öğrenme sürecine dahil etmek, öğrendiklerini göstermelerini sağlamak çok daha anlamlı olacaktır. Bu noktada çevrimiçi sınav hazırlama ve anket oluşturma araçları kullanılabilir. Çevrimiçi sınav hazırlama ve anket oluşturma araçlarından biri ve bu videonun da konusu olan Mentimeter uygulaması kullanılarak oluşturulan sınavlar ile ders esnasında öğrencilerinize sorular sorabilir, öğrencilerinizin neyi anlayıp anlamadıklarını görebilir ve tepkilerini ölçebilirsiniz. Mentimeter uygulaması ile öğrencilerinize çoktan seçmeli, açık uçlu, sıralama tipli ve daha farklı tipte sorular sorabilirsiniz. Bu videoda sınav hazırlama ve anket oluşturma araçlarından biri olan Mentimeter uygulamasının nasıl kullanılacağını izleyebilirsiniz.

İyi seyirler dileriz.