Çeçen Kampı Projesi (2009-2010) | Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar İçin Uygulama ve Araştırma Merkezi (SOYAÇ)
SOKAKTA YAŞAYAN ve ÇALIŞAN ÇOCUKLAR İÇİN UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
Maltepe Üniversitesi / SOYAC

Çeçen Kampı Projesi (2009-2010)

SOYAÇ, Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı ve T.C.Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin Ortak Projesi

Suça itilmiş çocuklar ve çocuk hakları konularında aktif olarak çalışan Av. Seda Akço'nun da katılımıyla İstanbul Barosu’nun Çocuk Hakları Komisyonu'nun ilçe bazında temsilcileri ile iletişime geçilerek üniversite - alan işbirliğinin sağlanması için çalışmalara başlanmıştır. Adli sistemdeki meslek elemanlarına ulaşılarak onların süpervizyon ihtiyacının aylık toplantılarla karşılanması, bu sayede meslek elemanlarının suça itilmiş olan çocukların haklarının korunması ve mahkemelerde sağlıklı bir şekilde temsil edilebilmelerinin sağlanması için çalışmalar sürdürülmektedir. Çocuk cezaevlerinde görev yapan İnfaz Koruma Memurları için üniversitede verilmek üzere bir eğitim programı oluşturulmaktadır. Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serap KİZİROĞLU’nun girişimleri ile Hukuk Fakültesi’nde Çocuk Koruma ve Ceza Hukuku dersinin konulması ve bu dersin Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji, Sosyoloji ve Sosyal Hizmet Bölümleri ile Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğrencilerine de açılarak disiplinler arası işbirliği ve karşılıklı öğrenme için zemin oluşturulması planlanmaktadır.