"Patent Verisi ve Teknoloji Trend Takibi " Eğitim programı, Rektör Yardımıcımız ve Ar-Ge'den Sorumlu MayaTTO Y.K Başkan Vekili Prof.Dr. Belma Akşit Hocamızın açılış konuşmasıyla başladı. "Maya'mız tuttu." ifadelerini kullanan Prof.Dr. Akşit, MayaTTO'nun üstlendiği misyonu ve gerçekleştireceği projeler konusunda cesaret vererek programın uygulayıcılarını tebrik etti. Eğitim programına katılan akademisyen ve öğrencilere de keyifli bir eğitim olması temennisinde bulunan Prof.Dr. Akşit daha sonra katılımcılara teşekkür ederek salondan ayrıldı.
MayaTTO Müdürü Ceren Sarısaltık Gedikoğlu: TTO olarak Akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizin yanındayız
Maltepe Üniversitesi "Yenilik Araştırmaları ve Teknoloji Transfer Ofisi" Müdürü Ceren Gedikoğlu yaptığı konuşmada akademisyen ve öğrencilerimize yönelik benzer eğtim programlarının süreceğini belirtirken tüm proje süreçlerinde MayaTTO'nun hem akademisyenlerin hem de öğrencilerin en büyük destekçisi olduğunu hatırlattı.
Projelerin yazım sürecinden patentleme işlemine kadar her türlü teknik desteğin sağlandığı TTO'yu daha aktif ve effektif bir biçimde kullanıma sokulması için çalışmaların süratle devam ettiğini belirtti.
Eğitmen Mustafa Çakır: Bir fikir patentlenebilir mi, süreçleri nelerdir ve patent araştırması nasıl yapılmalı?
"Patent Verisi ve Teknoloji Trend Takibi" başlığı altında eğitimi veren Mustafa Çakır, interaktif bir biçimde başlattığı derste öncelikle şu konulara değindi;
-Sınai Mülkiyet Hakları
- Patent
- Faydalı Model
- Marka
- Tasarım
- Coğrafi İşaret
Türkiye'de ve Uluslararası sistemde patentleme işleminin nasıl sürdürüldüğünü ayrıntılı bir biçimde aktaran Çakır, dersin ikinci bölümünde "Espacenet ve Google Patent" gibi panellerin nasıl kullanıldığını uygulamalı bir biçimde katılımcılara gösterdi.