Bu birim, hem üniversite içi hem de üniversite dışından TTO AŞ ile çalışmak isteyen kışı ve kurumların ilk karşılaşacağı birim olacaktır. Bu birimde bizden destek isteyen kişiler alanlarına göre ilgili kişiye yönlendirilerek, yapılacak olan işler tek tek belirlenerek, gerekli durumlarda ilgili diğer birimlere yönlendirilecektir. Örneğin, sağlık alanında çalışan akademisyen ve sanayicilerle bir kişi ilgilenecek, sağlık alanında çalışan akademisyen ve sanayici danışanlarımız direk olarak sorun ve/veya istekleri ile ilgili olarak bu kışı ile irtibata geçeceklerdir. İlerleyen süreçte bu ofis üzerinden tüm satın almalar ve mali işler de yürütülecektir. Bu birimin görev kapsamı ana hatları ile aşağıdaki gibidir:
• Teknolojik yenilik değerlendirmesi: firmadan gelecek talep üzerine üniversite akademisyen havuzundan bir ön araştırma yapılarak talep ile ilgili uygun araştırmacı ve akademisyenlerle eşleşme koordine edilecektir.
• Ar-Ge ve inovasyon bilgilendirme: Ar-Ge ve inovasyon ile ilgili konularda çaşıtlı kurum/kuruluşlardan gelen talepler TTO A.Ş’ye iletilir. Konunun uzmanları ile organize edilen toplantılarda firmaların sorularına çözüm bulunması sağlanır.
• Proje duyuru: her türlü proje çağrıları hem üniversite içi hem de üniversite dışına duyuru olarak sosyal medya, e-mail, web sayfası üzerinden iletilir.
• Fikri mülkiyet hakları: patent, faydalı model, endüstriyel tasarım ile ilgili tüm sorular uzman personel tarafından cevaplanmak üzere FMH yönetim birimine iletilir.
• Proje ve fon ön bilgilendirme: ar-ge ve inovasyon projeleri için TÜBİTAK, KOSGEB, Kalkınma Ajansı desteklerinin detayları hakkında en kısa yoldan en doğru bilgiye erişim sağlanmaktadır.
• Uzman desteği: firmanın kendi bünyesinde çözüm üretemediği bir sorunu varsa, uzman desteği ile aradığı çözüm özel olarak geliştirilmesi için danışmanlık verilmektedir. Sektörün önemli firmalarında uzun yıllar deneyim kazanmış emekli uzmanlardan danışmanlık desteği alınması planlanmaktadır. (bu danışmanlık desteği TTO A.Ş. için bir fon yaratma yöntemi olarak kullanılacaktır.)
• Proje fikri değerlendirme: Ar-Ge projesi fikirlerinin destek programları ile uygunluğu, teknik yeterliliği ve doğruluğu gibi konularda bilgi alınabilmesi için doğru araştırmacı ve akademisyen ile buluşma sağlanacaktır.