| AÜB Doktora Eğitimi Konseyi (EUA-CDE)
Avrupa Üniversiteler Birliği (AÜB)

AÜB Doktora Eğitimi Konseyi (EUA-CDE)

Doktora Eğitimi için Avrupa Üniversiteler Birliği Konseyi (EUA-CDE)’nin amacı Avrupa’da doktora eğitimi ve araştırmalarına katkı sağlamaktır (http://www.eua.be/cde/Home.aspx)

Bu amaca ulaşmak için üyelerinin ilgi alanlarına yönelik konferanslar, eğitim seminerleri ve diğer faaliyetleri düzenleyerek bilgi ve uygulama akışı sağlar. Ayrıca Avrupa Üniversiteler Birliği Konseyi’ne doktora programlarında ve araştırmalarında yeni eğilim ve gelişmeler hakkında politika geliştirmeleri konusunda tavsiyelerde bulunur.

“Doktora eğitimi Avrupa üniversiteleri ve AÜB için birinci önceliktir. Genç araştırmacıların kariyerini belirleyen ilk aşamadır Bilgi Avrupası yaratmak için son derece önemlidir. Araştırma kapasitesi, yenilikçilik ve ekonomik büyüme sağlanmak isteniyorsa buna göre birçok araştırmacı yetiştirilmelidir.”
                               Professor Georg Winckler – AÜB Başkanı 2005-2009

Avrupa Üniversiteler Birliği’nin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda önerilen doktora programlarının, daha fazla yönlendirilmiş (oriented), çok rehberli, daha fazla bütünleşik (integrated), daha fazla beceri geliştirmeye yönelik, daha fazla karşılıklı değişime izin veren bir yapılanmaya yöneldiği gözlenmektedir. Doktora çalışmalarını ve araştırmaları etkileyen en önemli iki faktör, esneklik ve adayların ilgi alanlarının ve gereksinimlerinin çok iyi belirlenmesi olarak tanımlanmaktadır. Doktora eğitiminde öğretim ve araştırma birbirini tamamlamalıdır.