Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu

Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu Sağlık Bakanlığı tarafından 2018-23 yılları için hazırlanan "Davranışsal Bağımlılıklar ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı" ile “Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı” doğrultusunda YÖK Başkanlığından, kendilerince belirlenen eylemler hakkında Üniversitemizde faaliyetler yapılması ve bu faaliyetlere yönelik bilgi istenmesi doğrultusunda 24.03.2021 tarihinde Senato Kararıyla kurulmuştur.

Madde bağımlılığının yanı sıra ve özellikle “Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı”nda yer alan bilişim teknolojileri, internet ve sosyal medya bağımlılığı ile kumar bağımlılığının önlenmesi ve bunlarla mücadele edilmesi için çalışmalarına başlayan Maltepe Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu bu konuda kapsamlı çalışmalar sürdürmeyi planlamaktadır. Önümüzdeki yıllarda gerek iç gerekse de dış paydaşları ile birlikte hem madde bağımlılığının hem de davranışsal bağımlılıkların önlenmesi mücadele etmenin önemli bir sorumluluk olduğuna inanılmaktadır. Bu amaçla, komisyon araştırma ve her türlü hizmet projesi ile çok disiplinli bir şekilde çeşitli çalışmalar yürütecektir.