Maltepe Üniversitesi | ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi

ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi

Maltepe Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, uluslararası akreditasyonlu ve onaylı gözetim-denetim firması olan KIWA tarafından yapılan denetimini başarıyla tamamlamış ve Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) onaylı ISO/IEC 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı Sertifikasını almaya hak kazanmıştır.

ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, bilgi varlıklarını korumak ve ilgili taraflara güven verecek şekilde yeterli güvenlik kontrollerini sağlamak için tasarlanmış uluslararası bir standarttır. ISO 27001, kurumsal yapıyı, güvenlik politikalarını, risk değerlendirmesini ve risk eylem planlarını, sorumlulukları, uygulamaları ve süreçleri içermektedir.

Bu anlamda, Maltepe Üniversitesi ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kapsamında sistem ve ağ alt yapısını güçlendirme ve siber güvenlik tedbirlerini artırma konusunda gerekli çalışmaları yaparak bilişim teknolojileri alanında en değerli yetkinlik belgesi olan ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikasını almaya hak kazanan üniversitelerden biri olmuştur.

Başta Bilgi İşlem Daire Başkanlığı çalışanları olmak üzere sürece emeği geçen arkadaşlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

REKTÖRLÜK