Maltepe Üniversitesi | Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Başkanı Doç. Dr. Müjgan Yıldırım'ın Başarısı

Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Müjgan YILDIRIM'ın, Maltepe üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu’nun (MÜAR) desteğiyle gerçekleştirdiği "Türk Sinemasında Tartışmalı İlkler-Gölgenin Seyri" belgeseli 32. Ankara Film Festivali kapsamında 7 Kasım 2021 tarihinde saat 14:00’de izleyici ile buluşuyor. Doç. Dr. Müjgan YILDIRIM gösterim kapsamında bir de söyleşi gerçekleştirecek.

Osmanlı arşivi, yabancı kaynaklar, günlük gazete ve dergileri tarayarak bilinmeyen yeni belgeleri gün ışığına çıkaran “Türk Sinemasında Tartışmalı İlkler - Gölgenin Seyri" belgeseli, özellikle Türk sinemasının erken dönemine (1896-1922) odaklanıyor.