Maltepe Üniversitesi | Gemi ve Yat Tasarımı Bölümü Öğrencilerimiz Said Kaya ve Can Aksu'nun Başarısı

Gemi ve Yat Tasarımı Bölümü Öğrencilerimiz Said Kaya ve Can Aksu'nun Başarısı

2012 yılından bu yana her yıl düzenli olarak Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği organizatörlüğünde gemi ve yat ihracatında rekabet sağlayıcı çözümler üretmek ve sektörün geleceği konumundaki öğrencileri sektöre kazandırmak misyonuyla düzenlenen Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışmalarının yedincisi 02 Kasım 2018 tarihinde saat 19:00’da Crowne Plaza Asia Hotel’de gerçekleştirilen ödül töreni organizasyonu ile sona erdi. On dört kişilik jürisi, sektörün önde gelen tersanelerinin genel müdürleri, oda başkanları ve akademisyenlerden oluşan bu prestijli yarışmada, daha önce, bölümümüz öğrencileri dereceler elde etmiş, dikkatleri üzerlerine çekmiş ve bölümümüzün adını sektöre duyurmuşlardı.

Konsept denizaltı tasarımlarının yarıştığı bu yılki yarışmada, öğrencimiz Said Kaya, onlarca rakibini geride bırakarak birinci oldu ve 40.000 TL ödülün sahibi oldu. Başka bir öğrencimiz Can Aksu da dördüncü olarak 3.000 TL’lik ödülü aldı. Kürsüye çıkan öğrencilerimiz; başkanlık düzeyinde temsil edilen meclis, birlik ve meslek odaları, müsteşarlık düzeyinde temsil edilen bakanlık, rektörlük ve dekanlık düzeyinde temsil edilen üniversitelerin bulunduğu salonda büyük alkış aldılar. Maltepe Üniversitesi, Gemi ve Yat Tasarımı Bölümü adına, öğretim üyemiz Dr. Mehmet Aziz Göksel de, jüri üyesi olarak etkinlikte bulundu.

Öğrencilerimiz Said Kaya ve Can Aksu'yu kutlar, başarılarının devamını dileriz.
REKTÖRLÜK