Maltepe Üniversitesi | 2021 WREN Pioneer ödülü Maltepe Üniversitesinden Prof. R. Derya OKTAY’A verildi

2021 WREN Pioneer ödülü Maltepe Üniversitesinden Prof. R. Derya OKTAY’A verildi

Üniversitemiz Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya OKTAY, Dünya Yenilenebilir Enerji Ağı (World Renewable Energy Network - WREN) tarafından iki yılda bir verilen 2021 WREN Pioneer ödülüne (Pioneer Award) layık görüldü.

Prof. Oktay ödülünü 26-30 Temmuz 2021 tarihlerinde Lizbon Teknik Üniversitesinde gerçekleştirilen, davetli konuşmacı olarak bulunduğu, Portekiz Çevre Bakanının da katıldığı 20. Dünya Yenilenebilir Enerji Kongresinde (WREC 2021), WREN Direktörü ve WREC Genel Başkanı Prof. Dr. Ali SAYIGH, WREN Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lawrence KAZMERSKI ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Manuel de A. B. Correia GUEDES'den aldı.

Merkezi İngiltere’de bulunan Dünya Yenilenebilir Enerji Ağı (WREN) ilgili alandan karar vericileri, araştırmacıları, firmaları ve profesyonelleri bir araya getiren küresel bir ağ olup, yenilenebilir enerji kaynakları ve teknolojilerle ilgili tartışmaları yönlendirmek ve bilgi yayılımını sağlamak amacını taşıyor.

Değerli hocamız Prof. Dr. Derya OKTAY’ı tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

REKTÖRLÜK