Maltepe Üniversitesi | 2020-2021 Bahar Yarıyılı Merkezi Puanla (Ek Madde-1) Yatay Geçiş Başvuruları

2020-2021 Bahar Yarıyılı Merkezi Puanla (Ek Madde-1) Yatay Geçiş Başvuruları

2020-2021 Bahar yarıyılında Üniversitemizin Önlisans ve Lisans programlarına Merkezi Yerleştirme Puanına Göre (Ek Madde-1) yatay geçiş ile öğrenci alınacaktır.

Merkezi Yerleştirme Puanına Göre (Ek Madde-1)

Yatay Geçiş Takvimi

Başvurular

01-05 Şubat 2021

Başvuruların Değerlendirilmesi

10-17 Şubat 2021

Sonuçların İnternette İlanı

19 Şubat 2021

Kayıt Tarihleri

23-26 Şubat 2021

İngilizce Yeterlilik Sınavı

22 Şubat 2021 (Yer: Yabancı Diller Yüksekokulu- Saat: 10:00)

2020-2021 Bahar Yarıyılı Yatay Geçiş Başvuru Koşulları

• Başvuru için; adayın, üniversite giriş yılı itibarıyla başvuru yaptığı programın taban puanını sağlaması gerekmektedir.

• Başvurular ile ilgili şartları BURAYA tıklayarak lütfen dikkatlice okuyun. Belirtilen şartları sağlamayan adayların başvuruları iptal edilecektir.

• Yurtdışındaki üniversitelere kayıtlı olan öğrencilerin başvuruları kabul edilmemektedir.

• Yıllara göre; ÖSYS ve DGS ile öğrenci alınan programları, puan türlerini ve en küçük (taban)-en büyük (tavan) puanlarını görmek için TIKLAYINIZ.

• Öğrenim ücretleri için TIKLAYINIZ.

TIP FAKÜLTESİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI:

Tıp Fakültesine başvuru yapacak adayların; Online başvuru işlemini tamamladıktan sonra, Feyzullah Cd. No:39 Maltepe/İstanbul adresinde bulunan Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Sekreterliğine elden veya posta yoluyla aşağıdaki belgeleri 10 Şubat 2021 saat:16:00’ya kadar ulaştırmaları gerekmektedir. Bu tarihten sonra başvuru dosyaları kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

- Başvuru Formu (İndirmek İçin TIKLAYINIZ)

- Öğrenci Belgesi (Merkezi Yerleştirme Puanı (Ek Madde-1)'e  göre yalnızca bir kere geçiş yapılabileceğinden, adayın öğrenim görmekte olduğu programa Ek Madde-1'e göre kayıt yaptırmadığının öğrenci belgesinde belirtilmesi gerekmektedir.)

- Öğrenim görmekte olduğu Üniversiteden alınan “YATAY GEÇİŞE ENGEL BİR DURUM OLMADIĞINA” dair belge

(yani maddi bir yükümlülüğün olmadığını gösteren) belgenin onaylanmış, ıslak imzalı veya elektronik imzalı olması gerekmektedir.

- ÖSYM Sonuç Belgesi (Yerleştirme Puanlarının da olduğu YKS/LYS/TYT/AYT Sonuç Belgesi) (ÖSYM’nin web sayfasından alınan sonuç belgelerinin altında Sonuç Belgesi Kontrol Kodu olması gerekmektedir. Kontrol kodu olmayan belgeler geçersiz sayılacaktır).

- ÖSYS Sonuç Belgesi (Halen Kayıtlı Olduğu Üniversiteye yerleştiğini gösteren ilgili yıla ait YKS/ÖSYS/TYT/AYT Sonuç Belgesi) (ÖSYM’nin web sayfasından alınan sonuç belgelerinin altında Sonuç Belgesi Kontrol Kodu olması gerekmektedir. Kontrol kodu olmayan belgeler geçersiz sayılacaktır).

- İngilizce Hazırlık Durum Belgesi (İngilizce Tıp Fakültesine başvuran adaylardan; kayıtlı oldukları üniversitede İngilizce Hazırlık öğrenimi görenlerin veya muafiyet için geçerli sınav sonucuna sahip olanların belgelerini eklemeleri gerekmektedir. İngilizce Hazırlık sınıfı muafiyet koşullarını görmek için TIKLAYINIZ. Herhangi bir belgeye sahip olmayan adaylar, kayıt hakkı kazanmaları halinde İngilizce Yeterlilik Sınavına katılacaklardır. Bu sınavda başarısız olanlar İngilizce Hazırlık programına, başarılı olanlar ise doğrudan lisans öğrenimine başlayacaklardır.  Türkçe Tıp Fakültesine başvuru yapan adaylar için İngilizce Hazırlık Durum Belgesi gerekmemektedir).

- 2 Adet Onaylı Transkript ve Ders İçerikleri (Transkriptin ilgili üniversite tarafından onaylı olması gerekmektedir. Ders içeriklerinin, pandemiden dolayı onaylı olma zorunluluğu yoktur. Ders içerikleri kayıt hakkı kazanılması halinde, ilgili Fakülte/ Yüksekokula teslim edilecektir. (Tıp Fakültesi'ne başvuracak adaylar ders içeriklerini başvuru esnasında Tıp Fakültesi sekreterliğine teslim etmek zorundadır.)

- Lise Diploması (Lise Diploması elinde olmayan adayların e-devlet sisteminden alınan Lise Mezuniyet Belgesi kabul edilmektedir.)

YATAY GEÇİŞ BURS/İNDİRİM OLANAKLARI

Merkezi yerleştirme puanı veya genel not ortalamasına göre Üniversitemize yatay geçiş yapma hakkı kazanan öğrencilere;

• Halen kayıtlı oldukları üniversitelere ÖSYM tarafından %25 veya %50 indirimli olarak yerleştirilenlere; Üniversitemizde aynı bölüme kayıt olma hakkı kazandığı takdirde aynı oranlarda; %75 indirimli veya burslu olarak yerleştirilenlere ise %50 oranında indirim/burs imkânı sağlanacaktır (Adayların burs durumları, halen kayıtlı oldukları üniversiteye indirimli/burslu yerleştiklerini gösteren ÖSYS sonuç belgesi üzerinden kontrol edilecektir.)

• Üniversiteye kayıt yılı itibarıyla, başvuru yapılan programın %25 veya %50 indirimli kontenjanına ilişkin taban puanı sağlayanlara aynı oranda indirim imkânı sağlanacaktır. Başvuru yapılan programa ilgili yılda %25 veya %50 indirimli kontenjan açılmamış ise, bu programın ücretli kontenjanına birinci sırada yerleşen öğrencinin puanından (programın ücretli kontenjanının en büyük puanından) daha yüksek puana sahip olanlara %25 oranında indirim imkânı sağlanacaktır.

Puanınıza göre Üniversitemizde hangi Bölüm / Programlara başvuru yapabileceğinizi görmek için Puan Rehberini kullanabilirsiniz.

ONLINE BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ