Maltepe Üniversitesi | 2020-2021 Bahar Yarıyılı GANO (Genel Not Ortalamasına Göre) Yatay Geçiş Başvuruları

2020-2021 Bahar yarıyılında Üniversitemizin Önlisans programlarına Genel Not Ortalamasına Göre yatay geçişle öğrenci alınacaktır. Kontenjan bilgileri aşağıdaki gibidir:

Y.İÇİ

19 Şubat 2021

Kayıt Tarihleri

23-26 Şubat 2021

İngilizce Muafiyet Sınavı (Türkçe Programa kayıt yaptıran ve zorunlu İngilizce derslerinden muaf olmak isteyenler için)

01 Mart 2021 (Yer: Yabancı Diller Yüksekokulu- Saat: 13:30)

2020-2021 Bahar Yarıyılı Yatay Geçiş Başvuru Koşulları

• Başvurular ile ilgili şartları  BURAYA  tıklayarak lütfen dikkatlice okuyun. Belirtilen şartları sağlamayan adayların başvuruları iptal edilecektir.

• Öğrenim ücretleri için TIKLAYINIZ.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

- Başvuru Formu (İndirmek İçin TIKLAYINIZ)

- Öğrenci Belgesi (Öğrenci belgesinin son bir ay içinde alınmış olması ve ilgili üniversite veya noter tarafından onaylı olması gerekmektedir.)

- 2 Adet Onaylı Transkript ve Ders içerikleri (Transkriptin ilgili üniversite tarafından onaylı olması gerekmektedir. Ders içeriklerinin, pandemiden dolayı onaylı olma zorunluluğu yoktur. Ders içerikleri kayıt sırasında Meslek Yüksekokulu sekreterliğine teslim edilecektir.)

- ÖSYM Sonuç Belgesi (Yerleştirme Puanlarının da Olduğu YKS/LYS/TYT/AYT Sonuç Belgesi) (ÖSYM’nin web sayfasından alınan sonuç belgelerinin altında Sonuç Belgesi Kontrol Kodu olması gerekmektedir. Kontrol kodu olmayan belgeler geçersiz sayılacaktır).

- ÖSYS Sonuç Belgesi (Halen Kayıtlı Olduğu Üniversiteye yerleştiğini gösteren ilgili yıla ait YKS/ÖSYS/TYT/AYT Sonuç Belgesi) (ÖSYM’nin web sayfasından alınan sonuç belgelerinin altında Sonuç Belgesi Kontrol Kodu olması gerekmektedir. Kontrol kodu olmayan belgeler geçersiz sayılacaktır.)

- Lise Diploması (Lise Diploması elinde olmayan adayların e-devlet sisteminden alınan Lise Mezuniyet Belgesi kabul edilmektedir.)

YATAY GEÇİŞ BURS/İNDİRİM OLANAKLARI

Merkezi yerleştirme puanı veya genel not ortalamasına göre Üniversitemize yatay geçiş yapma hakkı kazanan öğrencilere;

• Halen kayıtlı oldukları üniversitelere ÖSYM tarafından %25 veya %50 indirimli olarak yerleştirilenlere; Üniversitemizde aynı bölüme kayıt olma hakkı kazandığı takdirde aynı oranlarda; %75 indirimli veya burslu olarak yerleştirilenlere ise %50 oranında indirim/burs imkânı sağlanacaktır (Adayların burs durumları, halen kayıtlı oldukları üniversiteye indirimli/burslu yerleştiklerini gösteren ÖSYS sonuç belgesi üzerinden kontrol edilecektir.)

• Üniversiteye kayıt yılı itibarıyla, başvuru yapılan programın %25 veya %50 indirimli kontenjanına ilişkin taban puanı sağlayanlara aynı oranda indirim imkânı sağlanacaktır. Başvuru yapılan programa ilgili yılda %25 veya %50 indirimli kontenjan açılmamış ise, bu programın ücretli kontenjanına birinci sırada yerleşen öğrencinin puanından (programın ücretli kontenjanının en büyük puanından) daha yüksek puana sahip olanlara %25 oranında indirim imkânı sağlanacaktır.

ONLINE BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ