Maltepe Üniversitesi | 2019-2020 Güz Yarıyılı Merkezi Puanla Yatay Geçiş Başvuruları

2019-2020 Güz Yarıyılı Merkezi Puanla Yatay Geçiş Başvuruları

Yatay Geçiş Takvimi

Başvurular

01-15 Ağustos 2019

Başvuruların Değerlendirilmesi

19-23 Ağustos 2019

Sonuçların İnternette İlanı

26 Ağustos 2019

Kayıt Tarihleri

27 Ağustos – 06 Eylül 2019

İngilizce Yeterlilik Sınavı (İngilizce Programa kayıt yaptıran ve Hazırlık sınıfı başarısı olmayanlar için Muafiyet sınavı yapılacaktır. Bu sınavdan başarısız olanlar hazırlık sınıfı okuyacaktır.)

16 Eylül 2019 (Yer: Yabancı Diller Yüksekokulu- Saat: 10:00)

İngilizce Muafiyet Sınavı (Türkçe Programa kayıt yaptıran ve zorunlu İngilizce derslerinden muaf olmak isteyenler için)

19 Eylül 2019 (Yer: Yabancı Diller Yüksekokulu- Saat: 10:00)

 

Yatay Geçiş Başvuru Koşulları

 

  • Başvuru için; adayın, üniversite giriş yılı itibarıyla başvuru yaptığı programın taban puanını sağlaması gerekmektedir.
     
  • Başvurular ile ilgili şartları BURAYA tıklayarak lütfen dikkatlice okuyun. Belirtilen şartları sağlamayan adayların başvuruları iptal edilecektir.
     
  • Yurtdışındaki üniversitelere (ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan KKTC’deki üniversiteler hariç) kayıtlı olan öğrencilerin başvuruları kabul edilmemektedir.
     
  • Yıllara göre; ÖSYS ve DGS ile öğrenci alınan programları, puan türlerini ve en küçük (taban)-en büyük (tavan) puanlarını görmek için TIKLAYINIZ.
     
  • Öğrenim ücretleri için TIKLAYINIZ.

TIP FAKÜLTESİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI:

Tıp Fakültesine başvuru yapacak adayların; Online başvuru işlemini tamamladıktan sonra, Feyzullah Cd. No:39 Maltepe/İstanbul adresinde bulunan Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Sekreterliğine elden veya posta yoluyla aşağıdaki belgeleri 15 Ağustos 2019 17:30 tarihine kadar ulaştırmaları gerekmektedir. Bu tarihten sonra başvuru dosyaları kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

  1. Kayıt Formu (indirmek için tıklayınız)
  2. Öğrenci Belgesi (Öğrenci belgesinin son bir ay içinde alınmış ve ilgili üniversite tarafından onaylanmış olması gerekmektedir. Yurt içi başvurularında elektronik imzalı veya e-devlet üzerinden alınan belgeler de kabul edilmektedir. Merkezi yerleştirme puanı (Ek Madde-1)'e  göre yalnızca bir kere geçiş yapılabileceğinden, adayın öğrenim görmekte olduğu programa Ek Madde-1'e göre kayıt yaptırmadığının öğrenci belgesinde belirtilmesi gerekmektedir.)
  3. Lise diploması (Lise diploması kendisinde olan adaylar için; kayıt sırasında diplomanın aslı görevliler tarafından görüldükten sonra fotokopisi Üniversitede kalacak ve diplomanın aslı öğrenciye iade edilecektir. Lise Diploması elinde olmayan adayların e-devlet sisteminden alınan Lise Mezuniyet Belgesi kabul edilmektedir.).
  4. 2 Adet Transkript ve Ders İçerikleri (Transkript belgesinin son bir ay içinde alınmış olması, ilgili üniversite tarafından onaylanmış ve ıslak imzalı olması gerekmektedir. Fotokopi kabul edilmeyecektir. Ders içerikleri kayıt sırasında alınacaktır.)
  5. LYS/DGS/TYT/AYT Sonuç Belgesi(Tüm puan türlerindeki puanlarınızı gösteren belge) (ÖSYM’nin internet sayfasından alınan sonuç belgelerinin altında Sonuç Belgesi Kontrol Kodu olması gerekmektedir. Kontrol kodu olmayan belgeler geçersiz sayılacaktır)
  6. ÖSYS/DGS/TYT/AYT Yerleştirme Belgesi (Halen kayıtlı olduğu üniversiteye yerleştiğini gösteren ilgili yıla ait ÖSYS sonuç belgesi) (ÖSYM’nin web sayfasından alınan sonuç belgelerinin altında Sonuç Belgesi Kontrol Kodu olması gerekmektedir. Kontrol kodu olmayan belgeler geçersiz sayılacaktır)
  7. İngilizce Hazırlık Durum Belgesi (Eğitim-Öğretim dili kısmen veya tamamen İngilizce olan programlara başvuran adaylardan; kayıtlı oldukları üniversitede İngilizce Hazırlık öğrenimi görenlerin veya muafiyet için geçerli sınav sonucuna sahip olanların orjinal belgelerini kayıt sırasında getirmeleri gerekmektedir. Herhangi bir belgeye sahip olmayan adaylar, kayıt hakkı kazanmaları halinde İngilizce Yeterlilik Sınavına katılacaklardır. Bu sınavda başarısız olanlar İngilizce Hazırlık programına, başarılı olanlar ise doğrudan lisans öğrenimine başlayacaklardır.)
  8. Vesikalık Fotoğraf
  9. Kayıtlı Üniversiteden alınan yatay geçişe engel bir durum olmadığına dair belge

 

 

Yatay Geçiş İndirim Olanakları

 

Merkezi yerleştirme puanına göre Üniversitemize yatay geçiş yapma hakkı kazanan öğrencilere;

  • Halen kayıtlı oldukları üniversitelere ÖSYM tarafından %25 veya %50 burslu olarak yerleştirilenlere; Üniversitemizde aynı bölüme kayıt olma hakkı kazandığı takdirde aynı oranlarda, %75 veya Tam Burslu olarak yerleştirilenlere ise %50 oranında burs imkânı sağlanacaktır (Adayların burs durumları, halen kayıtlı oldukları üniversiteye kısmi veya tam burslu yerleştiklerini gösteren ÖSYS sonuç belgesi üzerinden kontrol edilecektir).
  • Üniversiteye kayıt yılı itibarıyla, başvuru yapılan programın %25 veya %50 burslu kontenjanına ilişkin taban puanı sağlayanlara aynı oranda burs imkânı sağlanacaktır. Başvuru yapılan programa ilgili yılda %25 veya %50 burslu kontenjan açılmamış ise bu programın ücretli kontenjanına birinci sırada yerleşen öğrencinin puanından (programın ücretli kontenjanının en büyük puanından) daha yüksek puana sahip olanlara %25 oranında burs imkânı sağlanacaktır.

Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş Başvurusu için Tıklayınız.

Düşüncede Özgür, Eğitimde Çağdaş, Bilimde Evrensel