Meslek Yüksekokulu | Mimari Restorasyon Müze Gazhane Teknik Gezisi ve Alan Çalışması

Meslek Yüksekokulu

Mimari Restorasyon Müze Gazhane Teknik Gezisi ve Alan Çalışması

21.10.2021 tarihinde Mimari Restorasyon programımız 1. ve 2. Sınıf öğrencileri ile birlikte Müze Gazhane yaşam alanında teknik alan çalışması yapmıştır. Anadolu yakasının ikinci, İstanbul’un ise son gazhanesi olarak 1891 yılında hizmet vermeye başlayan Hasanpaşa Gazhanesi 101 yıl boyunca bölgenin yakıt ve aydınlatma ihtiyacını karşıladıktan sonra 1993 yılında üretimini durdurmuştur. Uzun süre amacı dışında kullanılan bu alan 2021 yılında bir endüstri müzesi ve yaşam alanı olarak faaliyet göstermeye başlamıştır.

Bu alan çalışması sürecinde öğrencilerimiz; rölöve, ölçüm, çizim pratikleri yanında mimari fotoğraf çekimi konusunda uygulama fırsatı bulmuşlardır. Bu alan çalışması öğrencilerimizin okulda edindikleri teorik ve uygulama eğitimini somut olarak uygulama alanında pekiştirme olanağı sağlamıştır.

Bu teknik gezide öğrencilerimize Öğr. Gör Arzu ÖZSAVAŞÇI, Öğr. Gör. İpek HAYRETER, Öğr. Gör. Ömer BAYRAKTAROĞLU ve Öğr. Gör. Mehmet İsmail BAŞOĞLU rehberlik yapmışlardır.