Mimarlık ve Tasarım Fakültesi | ARCH 409/MIMB 409 Seminer (İPA)

ARCH 409/MIMB 409 Seminer (İPA)

28/10/2022

İPA

Maltepe Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık ve Mimarlık İngilizce Bölümleri MİMB 409 Tasarım Stüdyosu VII ve ARCH 409 Design Studio VII dersleri kapsamında, İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından 04 Ekim 2022 günü bir seminer gerçekleştirildi.

“İstanbul’un bilimsel koordinasyonla planlanması” amacıyla kurulan İPA’nın Florya Kampüsü’ndeki yer alan Hangar’da gerçekleştirilen seminerde, öğrencilerimizin bu yarıyıl tasarlayacakları “kent ile ilişki kuran bir bilim/araştırma merkezi” konusunu desteklemek amacıyla, İstanbul’da kentsel ölçekte yapılan çalışmaların (analizler, haritalamalar ve planlamalar vb.) ve mimari karşılıkları ile uygulamalarının neler olabileceğine ilişkin bilgiler verildi.

Seminer sonrasında, öğrencilerimiz, sergi ve etkinlik alanları, anıt ağaçların korunduğu yeşil alanlar, gezinti yolları ve açık alanlar, spor sahaları, ofisler, kütüphane ve hangar gibi açık ve kapalı mekânlardan meydana gelen kampüsü gezme olanağı buldular. Böylelikle, İPA kampüsünün kendisinin de, kentle ilişki kurmak ve kentliler için bir “buluşma noktası” oluşturmak amacıyla bir dönüşüm projesi çerçevesinde yapılmış olması, öğrencilerimize proje kapsamında tasarlayacakları özel ve kamusal kullanımlara ilişkin uygulanmış bir örneği yerinde deneyimleyemeleri açısından, oldukça destekleyici nitelikteydi.