Mezunlarla İletişim ve Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİKAM) | L’OREAL - UNESCO || Ulusal Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları 2022 (Son başvuru: 15.04.2022)
Mezunlarla İletişim ve Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİKAM)

L’OREAL - UNESCO || Ulusal Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları 2022 (Son başvuru: 15.04.2022)

Paylaş

L’OREAL - UNESCO ||  Ulusal Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları 2022 (Son başvuru: 15.04.2022)

UNESCO'nun Doğa Bilimleri Sektörü içindeki iyi uygulama örneklerinden biri UNESCO ve L'Oreal Vakfı arasındaki işbirliği ile oluşturulan ve genç bilim kadınlarını destekleyerek, UNESCO'nun küresel örneklerinden toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlayan burs programıdır.  

UNESCO-L'OREAL ortaklığında uluslararası “For Women In Science" programının bir uzantısı olan “Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları" ulusal programı, 2003 yılından itibaren Türkiye'de başarıyla yürütülmektedir. UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve L'OREAL Türkiye iş birliğiyle ülkemizdeki bilim kadınlarının bilimsel çalışmalara teşvik edilmesi maksadıyla burs verilmekte olup, bu doğrultuda 2022 yılında da burs verilmesine karar verilmiştir.

Burs kapsamında;

  • Yaşam ve Çevre Bilimleri; Biyoloji, Moleküler Biyoloji, Genetik ve Moleküler Genetik, Biyokimya, Biyofizik, Biyoteknoloji, Farmakoloji ve Fizyoloji, Sağlık Enformatiği dahil Biyoinformatik, Nörobiyoloji, Biyoloji'de Biyomedikal ve Yapay Zeka araştırmaları.
  • Fiziki Bilimler; Temel Bilimler (yaşam bilimleri hariç) ve Mühendislik, Taneli Malzemeler, Polimerler, Camlar ve Seramikler, Kompozitler, Biyomalzemeler, Nanomalzemeler, Özel Tasarlanmış Yüzeyler, Fotonik Kristaller; Yoğun Madde Fiziği ve İstatistiksel Fizik

alanlarında araştırma yapmakta olan, 40 yaşından gün almamış (1 Ocak 2022 tarihi itibariyle), doktorasını  bitirmiş  her alandan  ikişer  olmak üzere toplam dört genç kadın araştırmacı bu program çerçevesinde 120.000 Türk Lirası değerinde birer yıllık burs ile desteklenecektir.

Son başvuru tarihi 15 Nisan 2022 olan L'OREAL-UNESCO Ulusal Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları başvuruları http://www.forwomeninscience.com internet adresinden çevrim içi yapılacaktır. 

Başvuru koşulları ile ilgili bilgiler için TIKLAYINIZ! UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'nun resmi web sitesinin http://www.unesco.org.tr duyurular bölümünde sunulmaktadır.

Not: MayaTTO, Üniversitemizde konu ile ilgili genç bilim kadınlarına konuya ilişkin destek sağlayacaktır: [email protected]