Mezunlarla İletişim ve Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİKAM) | Dr. Banu Taşçı Fresko || Mükemmeliyetçilikle Gelen Davetsiz Misafir
Mezunlarla İletişim ve Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİKAM)

Dr. Banu Taşçı Fresko || Mükemmeliyetçilikle Gelen Davetsiz Misafir

Paylaş

Dr. Banu Taşçı Fresko || Mükemmeliyetçilikle Gelen Davetsiz Misafir

Bu hafta #BilgimizOlsun da ➡️ Gençlere, iş yaşamındaki herkese daima başarılı, mutlu, zengin, mükemmel olmasını öğütleyen koşullar karşısında;
İyi, huzurlu, zorluklarla baş edebilen, tam, bütün ve kendini sürekli geliştiren, öğrenmekten keyif alan, potansiyelinin farkına varan, performansından sorumlu olan bireylere…

Yolumuz uzun… bu yolda karşımıza çıkabilecek pek çok “davetsiz misafir” olabilir. Bunlardan bazıları ve çözüm yolları için Nörolog @drbanutascifresko ya kulak verelim? Siz ne düşünüyorsunuz?
 
#mikambilgimizolsun #yolunbasindamikamyaninda #kariyerinebugündenbasla 

#hepimizeguzelgelecek  #geleceginibiliyoruz

#repost @drbanutascifresko

Mükemmeliyetçilik ve eşlik eden suçluluk duygusu, beynin panik merkezleri amigdalalarınıza devamlı olarak yaptıklarınızın yeterli olmadığını söyleyerek, var olan stresinizi daha da arttırır. Mükemmeliyetçilik ve her şeyi kontrol altına almaya çalışmak başlı başına bir kronik stres kaynağı.


Her şeyi kontrol alına alıp, her şeyi sadece kendiniz yapıp, hiç kimseleri beğenmeyip, üstüne de kendinizi ve yaptıklarınızı beğenmeyince kapınızda her zaman davetsiz misafirlerin (kronik hastalıkların) olması kaçınılmaz.
Siz kendinize şefkat göstermeyip, kendinize zaman ayırmayıp, stresle baş etmeyi öğrenmedikçe bu misafirler her zaman sizinle kalacak ve bir yerlere gitmeyecekler.


Peki ne yapmalı?
😇🧠Meditasyon ve farkındalık çalışmaları ile hem kendimize şefkat göstermeyi hem de anda kalmayı öğrenin. Meditasyon ve farkındalık, panik merkezleri amigdalaları sakinleştirir, soğukkanlılık merkezleri frontal bölgeleri aktif hale getirir.
🧠👩🏼‍⚕️Depresyon ve/veya kaygı bozukluğunuz varsa psikolojik/psikiyatrik yardım alın.
🍕🍔Sağlıksız beslenme, katkı maddeleri, rafine karbonhidratlar ve gluten; stresinizi ve yakınmalarınızı artırır. Beslenmenize dikkat edin.
🏃🏼Düzenli egzersiz beyninizi sakinleştirerek mükemmeliyetçilik dürtülerinizi uzun vadede kontrol altına almayı sağlar.