Mezunlarla İletişim ve Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİKAM) | 25 Kasım || "Kadına Yönelik Şiddete Dur De!" sergisi Maltepe Üniversitesi Kültür Merkezi Fuaye alanında!
Mezunlarla İletişim ve Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİKAM)

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü

Üniversitemiz Sağlık, Kültür, Spor Daire Başkanlığı ve Sosyal Politikalar Kulübü tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında düzenlenen "Kadına Yönelik Şiddete Dur De!" sergisi Maltepe Üniversitesi Kültür Merkezi Fuaye alanında açıldı.

25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü, 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti’nde, ülkeyi diktatörlük ile yöneten Rafel Trujillo’ya karşıtlığıyla bilinen Mirabal Kardeşler isimli 3 kız kardeş hakkında, Rafel Trujillo’nun, ‘’Ülkede iki tehlike var: Kilise ve Mirabal Kardeşler’’ şeklinde yaptığı açıklama sonrası öldürülen kardeşler anısına ilan edilmiştir.

25 Kasım 1960'ta Dominik Cumhuriyeti'nde diktatörlüğe karşı mücadele eden üç kız kardeş Patria, Minerva, Maria Mirabel'in cesetleri bir uçurumun dibinde bulundu. Mirabel kardeşlerin, tecavüz edilerek vahşice öldürüldüğü ortaya çıktı ve onlar diktatörlüğe karşı mücadelenin sembolü oldu. Bütün dünyada yankı bulan bu gelişmeler karşısında Birleşmiş Milletler 17 Aralık 1999'da, 25 Kasım'ın "Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü" olarak benimsenmesine karar verildi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesine katkı sağlayacak çalışmalara ışık tutması temennisi ile tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada yaşamalarını diliyoruz.