INTERNATIONAL OFFICE | 2017/2018 ERASMUS+ HAREKETLİLİĞİ NİHAİ PUAN SONUÇLARI
INTERNATIONAL OFFICE

2017/2018 ERASMUS+ HAREKETLİLİĞİ NİHAİ PUAN SONUÇLARI

Paylaş

 

Öğrenim yapacak olan ERASMUS Öğrencileri için Bilgilendirme Toplantısı yapılacaktır. Katılımcı imza listesi alınacaktır.

Yer: İletişim Fakültesi Adnan Saygun Salonu

Tarih: 28 Nisan 2017. Cuma

Saat:15.30

2017-2018 Öğrenim Hareketliliği Nihai Puan ve Üniversite Yerleştirme Sonuçları

2017-2018 Staj Hareketliliği  Nihai Puan Sonuçları

 

2017-2018 Akademik yılı  Erasmus+ Programı için yapılan sınavın sonuçları yukarıdaki gibidir,

Bu listede 50 ve Üzeri Puan Almış olanlar Sınav Periodunu Kazanan Öğrencilerdir.

Değerlendirme Kriterleri

  • Değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır:
     
Akademik başarı düzeyi : %50
Dil Puanı  : %50
Daha önce yararlanma    : -10 (Toplam 100 puan üzerinden)

 

  • Öğrenciler, başvuru formunda yapacakları üniversite tercih sıralamasıyla yerleştirileceklerdir.
  • Yerleşemeyen Öğrenciler : Seçtikleri üniversitelerin kontenjanları dolduğu için bu statüdeler.İsterler ise acık kontenjanı diğer üniversitelere yerleşme istekleri alınır kontenjan mümkünse talebi değerlendirilir.
  • Öğrencilerin, tercihlerini belirlerken öncelikle ilgili üniversitenin eğitim dilini göz önünde bulundurarak, gerekli araştırmaları ilgili üniversitenin web sayfasından yapmaları ya da bölüm koordinatörlerine danışmaları önerilmektedir. Doğru yerleştirme yapılabilmesi için bu son derece önemlidir.
  • Doktora öğrencileri doktora yeterlilik sınavına girilmesi gereken son dönemde ve tez önerisi savunmasına girilmesi gereken dönemde Erasmus öğrencisi olamamaktadır.
  • Eksik evraklı ve imzasız başvurular geçersiz sayılmaktadır.
  • Başvuran adayların Maltepe  Üniversitesi bünyesinde öğrenim kademelerinin herhangi birinde (ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora) bir yükseköğretim programına kayıtlı, tam zamanlı öğrenci olması gerekmektedir. Tam zamanlı öğrenci, bir dönem için 30 ECTS kredisi ders yükü olan öğrenci olarak belirlenmiştir. Tek dersi kalan ya da bu kredi yükünü tamamlayamayacak öğrenciler, kazansalar bile hareketlilikten yararlanamayacaklardır.
  • Sonuçlar ilan edildikten sonra sınava giren öğrencilerin sonuçlara itiraz süresi 28 Nisan 2017 saat 17.00 ye kadardır. İtirazlar Erasmus Kurum Koordinatörlüğüne yazılı bir dilekçeyle yapılabilir.

 

Diğer Aşamada ;

Öğrenim Hareketliliği için,

Her bölümden en az bir öğrenci gidebilmesi olanağını sağlamak yönünde;

Önce Bölüm Bazında ( TR ne ENG Ayrı Ayrı )değerlendirme yapılıp Bölüm En yüksek Puanı Alan Öğrencilere Erasmus 1. Aday Sıfatı ile hibe alabilme şansı yüksek olan öğrenci olacaktır. Bu seçimden sonra kalan tüm sınavı geçen giren bölümlerin öğrencileri genel listeden en yüksek nihai puana ( nihai Puan %50 GANO + %50 Dil Puanı) sahip olan önceliği ile hibe dağıtımına tabi olacaklar.

Staj Hareketliliği için,

Hibe dağılımı bölüm bazında değil, genel listeden öğrenci seçimi yapılmaktadır.

Staj genel liste nihai puanı ( %55 Gano + %45 Yabancı Dil Puanı ) en yüksek olan öğrenciden başlayarak hibe dağıtımı yapılacaktır.

 

2017-2018 Dönemi için kullanılacak hibe miktarı henüz üniversitemize İletilmediği için toplamda ne kadar öğrencinin hibeden faydalanabileceği belirlenmemiştir.

Hibe Sözleşmesi imzalandığında üniversiteye, Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği için ne kadar bir limit verildi ise o çerçevede öğrenci başına o hibeyi kullanacak son öğrenciye kadar dağıtılacaktır. Bu üniversitemize gelen hibeye göre 30 Öğrencide olabilir, 70 Öğrenci de olabilir.

Öğrencilerin alacağı hibeler gidecekleri Ülke  ve  bir dönemin için kalacakları süreye göre değişiklik gösterecektir

Örneğin Almanyada bir üniversite kazanan öğrenci 4 aylık bir süre Erasmus yapacak ise

400*4=1600 € hibe hakkı kazanır.
 

Erasmus+ 2017-2018 Akademik Yılı Öğrenim Hareketliliği Hibe Miktarları hakkında: Hibeler AB’nin ve katılımcı devletlerin karşılıksız olarak verdiği miktarlardır. Öğrenciye verilen yükümlülükler yerine getirildiği sürece hibelerin geri ödenmesi söz konusu değildir. Hesaplanan hibe miktarının yüzde 80’i yararlanıcı yurtdışına çıkmadan önce veya çıktıktan kısa süre sonra hesabına yatırılır, kalan yüzde 20 ise yararlanıcı ülkeye dönüş yaptıktan sonra tekrar hesaplanır. Yükümlükler yerine getirilmiş ise aynı şekilde ödemesi yapılır. Bu yılın hibe miktarları güncellendiğinde burada yer alacaktır. Geçen yılın Erasmus hibe miktarları aşağıdaki gibidir. Değişmeler olabilir size fikir vermesi açısından aşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz.
 

Hayat pahalılığına göre ülke türleri

Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler

Aylık Öğrenci Öğrenim Hibesi (€)

Aylık Öğrenci Staj Hibesi (€)

1. Grup Program Ülkeleri Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İrlanda, İtalya, Lihtenştayn, Norveç, İsveç, İsviçre, Birleşik Krallık

500

600

2. Grup Program Ülkeleri Belçika, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Kıbrıs Rum Kesimi, Almanya, Yunanistan, İzlanda, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, Slovenya, İspanya, Türkiye

400

500

3. Grup Program Ülkeleri Bulgaristan, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Romanya, Slovakya, Makedonya

300

400

 

Nihai Puanlar Öğrenim Ve Staj Hareketliliği bazında 1 hafta içinde bu sayfadan açıklanacaktır.

Bilgilerinize,

Lütfen bizi takip edin:

İnstagram hesaplarımız:

international.maltepe

esn_mu