Maltepe Üniversitesi | Duyuru 62: COVID-19 Duyuru
Maltepe Üniversitesi COVID-19

Duyuru 62: COVID-19 Duyuru

Değerli Öğrencilerimiz,
İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün İstanbul Valiliğine gönderdiği ve Maltepe Kaymakamlığı aracılığıyla Rektörlüğümüze ulaşan  04.03.2022 tarihli yazısı doğrultusunda Üniversitemizde COVID-19 önlemleri bağlamında yeni bir düzenleme yaptık.

Marmara Eğitim Köyü yerleşkemizde açık alanlarda maske kullanma zorunluluğu kaldırılmıştır. Ancak yine de kendi sağlığınızı ve karşılaştığınız kişilerin sağlığını düşünerek, maskenizi her zaman yanınızda bulundurmanızı ve gerekli olduğu an takmanızı rica ediyoruz.

Ayrıca, Üniversitemizin Korona Komisyonu olarak, özellikle dikkati çekmek istediğimiz diğer hususlar şöyledir:
Kapalı alanlarda (derslikler, laboratuvarlar, kütüphane, okuma salonları, konferans salonları, amfiler, atölyeler vb. eğitim-öğretim alanları; Kültür Merkezinin giriş katı da dahil olmak üzere tüm katlar, açık-kapalı ofisler, akademik birimlerin bulundukları binalar) maske kullanımı kesinlikle zorunludur.
COVID-19 belirtiniz olduğu ve PCR testinizin sonucu (+) olduğu takdirde, kendi sağlığınız, yakınlarınızın, arkadaşlarınızın ve öğretim elemanlarının sağlığı için kendinizi karantinaya almanızı istiyoruz.

Yüz yüze yapılan derslerde PCR (+) olgusu çıktığında, sadece ilgili kişi ya da kişiler karantinaya girecek, dersler sürdürülecektir.
Alınan bu yeni kararları çok dikkatli bir şekilde uygulamanız, hem kendinizin hem de karşılaştıklarınızın sağlıklı yaşama hakkını korumak bakımından büyük önem taşımaktadır.
Belirtilen kurallara uymanızı rica eder, 2021-2022 Bahar Yarıyılında ve her zaman sağlıklı ve başarılı günler dileriz.

REKTÖRLÜK