Maltepe Üniversitesi Arama-Kurtarma Yarışmasında

Maltepe Üniversitesinin de kurucu üyeleri arasında yer aldığı "Uluslararası Üniversiteler Arama-Kurtarma Konseyi" ( International University search and rescue council-IUSRC) "IUSRC Games-2016" yarışması bu sene 25-29 Nisan tarihleri arasında KIBRIS'ta düzenlendi.

K.K.T.C. den 8 üniversitenin, Türkiye’den 3 Üniversitenin (Maltepe, 19 Mayıs ve Gümüşhane Üniversitesi) katıldığı dünya da Arama Kurtarma alanı üzerinde yapılan ilk yarış olma özelliğini taşıyan bu organizasyona 10 farklı ülkeden 20 Takım katıldı.

21-24 Nisan tarihleri arasında yarışma koşulları ve Arama-Kurtarma'da dikkat edilmesi gereken detaylar üzerine tüm takımlara eğitim verildi.

29 Nisan akşamı yapılan kapanış ve ödül töreninde de 11 farklı ülkenin katıldığı, amacı üniversite öğrencilerinin duyarlılığını arttırmak olan bu etkinlikte tüm takımlara anı madalyası verildi.