Hukuk Fakültesi Öğrencimizin Uluslararası Başarısı

Hukuk Fakültesi öğrencimizin uluslararası başarısı

Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Seden Anlar, 1998 yılında Lahey’de kurulan “Uluslararası Siyaset Bilimi Öğrencileri Birliği Uluslararası Hukuk ve Yönetim Birimi”nde editör olarak görev yapmaya hak kazandı.

Söz konusu göreve, Türkiye-AB arasındaki mülteci sorunuyla ilgili araştırmalar yapacak özel bir bölümün kurulmasına öncülük ederek başlayan Seden Anlar, ayrıca Uluslararası Siyaset Bilimi Öğrencileri Birliğine üye olan öğrencilerin katıldığı araştırma projelerini denetleyerek, öğrencilerin alanlarında deneyim kazanmalarını hedefleyen projelerde de yer alacak.

Zorlu bir başvuru sürecinden geçerek editör olmaya hak kazanan Seden Anlar, farklı ülkelerden çok sayıda siyaset bilimi ve hukuk öğrencisini ve yine çok sayıda uluslararası organizasyonu içinde barındıran Uluslararası Siyaset Bilimi Öğrencileri Birliğinde Maltepe Üniversitesini ve ülkemizi temsil edecek.

Öğrencimiz Seden Anlar’ı ve Üniversitemizde kendisini eğiten, yol gösteren akademisyenlerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

Prof. Dr. Şahin KARASAR