Ergenlikte Bedensel Gelişim ve Sorunları Maltepe Üniversitesinde Tartışıldı

Ergenlik, çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemidir. Yaşamın ikinci on yılını içine alan bu süreç fiziksel, cinsel ve ruhsal açıdan gelişme ve olgunlaşmanın meydana geldiği bir dönem olmasının yanı sıra bireyin geleceğine yön verdiği ve hayatının şekillendiği bir dönem olması açısından çok önemlidir.

Ergenlikte karşımıza çıkan sorunları tartışmak üzere Maltepe Üniversitesi 21 Haziran 2016 Salı günü, Marmara Eğitim Köyü içindeki Marma Otel İstanbul’da Akdeniz Salonunda  “Ergenlikte Bedensel Gelişim ve Sorunları” temalı bir Sempozyum düzenlendi.

Bu yıl on birincisi gerçekleşecek olan Sempozyumun açış konuşmasını Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül ÇOTUKSÖKEN yaptı.

Ardından, Maltepe Rehberlik ve Araştırma Müdürü Nejdet UYĞUN “Çocukların ve Ergenlerin Okul ve Çevre Uyum Problemleri” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Sempozyumda yer alan diğer isimlerse; Prof. Dr. Nermin ÇELEN, Doç. Dr. Sebla GÖKÇE, Yrd. Doç. Dr. Asiye Selcen ATAÇ, Yrd. Doç. Dr. Alper ÇUHADAROĞLU, Öğr. Gör. Fazilet Eda YILMAZ, oldu. Sempozyum sonunda Prof. Dr. Niyazi KARASAR’ın moderatörlüğünde bir değerlendirme oturumu yapıldı.

Sempozyuma çok sayıda rehber ve psikolojik danışman katıldı.