Maltepe Üniversitesi | Çocuk Üniversitesi Dördüncü Dönem Mezunlarını Verdi

Çocuk Üniversitesi Dördüncü Dönem Mezunlarını Verdi

Üniversitemiz tarafından geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitim hayatını sağlam temeller üzerine kurabilmek adına hayata geçirilen Çocuk Üniversitesi dördüncü dönem mezunlarını verdi. Üniversitemiz hocaları tarafından verilen eğitimler sonunda çocuklar, 12 Mayıs 2018’de üniversitemiz otelinde düzenlenen kep töreni ile diplomalarını aldı.

14 hafta süren eğitimler boyunca 'düşünme becerileri, yaratıcılık, duygusal ve sosyal gelişim, liderlik programları' gibi ana derslerin tamamını, 'mekatronik, robotik, kodlama, akıl oyunları' gibi seçmeli derslerden ise ikisini aldı.

Çocuk Üniversitesi’nin meslek seçiminde yönlendirmedeki önemini vurgulayan Maltepe Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ümit DAVASLIGİL, "Bu dördüncü dönemde de çocuklarımızı mezun etmekten dolayı çok mutluyuz. Özellikle üç temel dersimiz var. Düşünme Becerileri, Yaratıcılık, Duygusal ve Sosyal Gelişim. Bir bütün olarak bu derslerle okul sonrasındaki yaşamlarında onları başarılı kılmak birtakım sosyal beceriler kazandırmak bir yerde liderliğin çekirdeklerini küçük yaşta, yavaş yavaş alarak geliştirmelerini sağlamak aynı zamanda mesleğe yöneltmiş oluyoruz. Çünkü üç temel dersin yanında kendi ilgi alanlarına göre iki de seçmeli ders alıyorlar. Burada da çeşitli meslekleri tanıyarak bir yerde kendilerine uygun olup olmadığını deneme fırsatı elde ediyorlar. Böylece mesleğe yönelme açısından da bir başlangıç oluyor" dedi.